reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Marciatko jak to co ona jadla? To wcale nie zalezy od tego ile jesz ani co jesz... Ja sie w pierwszej ciazy strasznie objadalam, tluste, slodkie, fast foody i nie wiem co jeszcze, przytylam bardzo duzo a moj maly mial rowno 3kg wiec byl malutki... To czesto geny decyduja albo cukrzyca ciezarnej.

Tez słyszałam ze to zależy od genów, zreszta jak poprzednim razem byłam w szpitalu to była taka solidna babeczka ktora urodziła takiego małego kurczaczka 2,7kg i śmiała sie z tego ze ona taka heros baba a rodzi takie maleństwa bo pierwszy syn miał 2,5 kg... Wiec możliwe. Moja mama przed ciaza jak ja ważyła pk 48kg a urodziła mnie 3,6 wiec ja tez sie tak nastawiam ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

No w sumie fakt, mnie lekarze mówią, że dziecko duże, a sama przy 173 cm mam około 58 kg i też się zastanawiam skąd ta waga Malucha...

Ja się z córką nie objadałam ani cukrzycy nie miałam teraz też jem w sumie normalnie (słodycze u mnie to norma), waga przed ciążą 47kg, śmiałam się, że waga córki to efekt objadania się pod koniec orzechami na rozum ;)

wesolutka85 - myśleliśmy też nad tym, żeby było po prostu Pola. Jeszcze do końca nie podjęliśmy decyzji :) zobaczymy co to wyjdzie "w praniu"

Moja teściowa, niziutka, drobna kobieta (156 cm wzrostu) a oboje dzieci ponad 4 kg urodziła. I przy pierwszym dziecku nie miała zbyt wielu pieniędzy i jadła bardzo skromnie. Jedyne czego dużo jadła to ziemniaki- bo tanie :)

rajo gratuluje corci :-D bardzo mi sie podobaja wasze propozycje imion :-)

no wlasnie z ta waga, to nie jest tak,ze im wiecej kobieta przytyje , tym wiekssze bedzie dziecko. Moja kolezanka, ktora przytyla 27kg w ciazy urodzila drobinke 2kg800g. Tylko,ze u niej bylo spowodowane paleniem w ciazy :no:

Ja przytylam 16, a corcia miala 3836 :-) Tendencja zwyzkowa przy kolejnych dzieciach jest naprwde czesta, czego boje sie bardzo....:baffled:
Nalezy patrzec, ajkie dzieci rodzily nasze mamy, ale rowniez tesciowe. Przewaznie srednia z tego, to waga naszych maluszkow.

reklama
Do góry