reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hania, a ja chce 28 i w ogole zobaczyc kto tam mieszka :p

ania, 58 cm - ale długas!!! To od razu chyba 62 ubranka ubieralas :D

Marciatko gratuluje córuni! Wymiarami się nie sugeruj na tym etapie, bo u Dzieci wszystko sie zmienia z dnia na dzien :)

soniafka gratuluje syneczka :)

reklama
Soniafka gratuluję syna,
Marciątko gratki córki, co do wielkości i terminu to u mnie z córką zawsze pokazywało, że jest o tydzien starsza a urodziła się dzień po terminie z OM. Po prostu była duża i to zaburzało wyniki.
Ania ja jak usłyszałam, że córa ma 4050g to dobrze, że leżałam bo chyba bym się przewróciła. Fakt ja też się urodziłam duża bo prawie 4kg i może to rodzinne. Troszkę się stresuję bo podobno drugie dziecko jest większe od pierwszego...
Troszkę mnie pocieszył lekarz na wizycie, że jak się okaże na usg , że dziecko ma już 3500 to od razu będzie cc

To rzeczywiście dużą masz dzidzię :-) później może nie rosnąć tak szybko, czasem są takie skoki a potem się normuje.Moje dziecię też teraz na usg miało takie długie nóżki.. fajnie to wyglądało. Lekarz mówi, że po mamusi :-)

Aiwpa jak drugie rodzi sie wieksze od pierwszego to co z trzecim czy kolejnym??? No mam nadzieje ze nie ida coraz wyzej :p :D
Podobno sie mowi ze bedziesz rodzic takie dzieci jakie rodzila twoja mama. U mnie sie to zgadza i u wielu moich kolezanek tez. U Ciebie Aiwpa chyba tez skoro sama mialas 4kg i Twoje dziecko tez :) takze pytajcie dziewczyny Waszych mam i bedziecie wszystko wiedziec :D

Kusiak może chodzi o to, że rzadko się zdarza, żeby kolejne było mniejsze. W sumie ja byłam lżejsza o całe 100g od starszego brata.
Tak z ciekawostek to ze mną na sali była dziewczyna, która urodziła wcześniaka w 36 t i ważył 4400...

Aiwpa u mnie pierwszy syn mial 3kg a drugi 3,480 takze wiekszy no ale mam nadzieje ze to nie jest jednak tendencja zwyzkowa :D

reklama
Witajcie dziewczyny, ja tylko na chwilę, nadrobię wszystkie wątki od poniedziałku (mam nadzieję) ale chciałam się pochwalić, wiem już płeć na 90% - dziewczynka ! Byłam zaskoczona, że tak szybko się dowiedziałam bo nie miałam umówionego USG, ale okazuje się, że tzw. "podglądanie maluszka" u nich jest standardem na każdej wizycie. Mała ładnie się ułożyła i pokazała co ma między nóżkami :) Zdecydowałam się już chodzić prywatnie, bo na nfz jeżdżąc z Torunia do Płocka to trudno mi się było dostosować z terminami i do tej pory nie miałam zrobionych wszystkich badań z czego ginekolog nie był zadowolony, powiedział żebym podjęła decyzję czy chodzę do niego czy na nfz bo on chce prowadzić ciążę tak jak należy, żeby później nie było żadnych problemów, a on nie miał wyrzutów sumienia, że coś jest niedopilnowane. Myślałam także, że poczułam już ruchy, byłam prawie pewna, że tak, ale po wizycie u gin dowiedziałam się, że poczuć powinnam dopiero za miesiąc (na co wskazuje wielkość macicy), więc może jednak to nie było to.
Pozdrawiam Was wszystkie :) gratuluję też poznania płci przez niektóre z Was :) niech dzieciaczki ładnie nam rosną :) miłej niedzieli :*

Do góry