reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hania, a ja chce 28 i w ogole zobaczyc kto tam mieszka :p

ania, 58 cm - ale długas!!! To od razu chyba 62 ubranka ubieralas :D

Marciatko gratuluje córuni! Wymiarami się nie sugeruj na tym etapie, bo u Dzieci wszystko sie zmienia z dnia na dzien :)

soniafka gratuluje syneczka :)

reklama
Soniafka gratuluję syna,
Marciątko gratki córki, co do wielkości i terminu to u mnie z córką zawsze pokazywało, że jest o tydzien starsza a urodziła się dzień po terminie z OM. Po prostu była duża i to zaburzało wyniki.
Ania ja jak usłyszałam, że córa ma 4050g to dobrze, że leżałam bo chyba bym się przewróciła. Fakt ja też się urodziłam duża bo prawie 4kg i może to rodzinne. Troszkę się stresuję bo podobno drugie dziecko jest większe od pierwszego...
Troszkę mnie pocieszył lekarz na wizycie, że jak się okaże na usg , że dziecko ma już 3500 to od razu będzie cc

To rzeczywiście dużą masz dzidzię :-) później może nie rosnąć tak szybko, czasem są takie skoki a potem się normuje.Moje dziecię też teraz na usg miało takie długie nóżki.. fajnie to wyglądało. Lekarz mówi, że po mamusi :-)

Aiwpa jak drugie rodzi sie wieksze od pierwszego to co z trzecim czy kolejnym??? No mam nadzieje ze nie ida coraz wyzej :p :D
Podobno sie mowi ze bedziesz rodzic takie dzieci jakie rodzila twoja mama. U mnie sie to zgadza i u wielu moich kolezanek tez. U Ciebie Aiwpa chyba tez skoro sama mialas 4kg i Twoje dziecko tez :) takze pytajcie dziewczyny Waszych mam i bedziecie wszystko wiedziec :D

Kusiak może chodzi o to, że rzadko się zdarza, żeby kolejne było mniejsze. W sumie ja byłam lżejsza o całe 100g od starszego brata.
Tak z ciekawostek to ze mną na sali była dziewczyna, która urodziła wcześniaka w 36 t i ważył 4400...

Aiwpa u mnie pierwszy syn mial 3kg a drugi 3,480 takze wiekszy no ale mam nadzieje ze to nie jest jednak tendencja zwyzkowa :D

reklama
Witajcie dziewczyny, ja tylko na chwilę, nadrobię wszystkie wątki od poniedziałku (mam nadzieję) ale chciałam się pochwalić, wiem już płeć na 90% - dziewczynka ! Byłam zaskoczona, że tak szybko się dowiedziałam bo nie miałam umówionego USG, ale okazuje się, że tzw. "podglądanie maluszka" u nich jest standardem na każdej wizycie. Mała ładnie się ułożyła i pokazała co ma między nóżkami :) Zdecydowałam się już chodzić prywatnie, bo na nfz jeżdżąc z Torunia do Płocka to trudno mi się było dostosować z terminami i do tej pory nie miałam zrobionych wszystkich badań z czego ginekolog nie był zadowolony, powiedział żebym podjęła decyzję czy chodzę do niego czy na nfz bo on chce prowadzić ciążę tak jak należy, żeby później nie było żadnych problemów, a on nie miał wyrzutów sumienia, że coś jest niedopilnowane. Myślałam także, że poczułam już ruchy, byłam prawie pewna, że tak, ale po wizycie u gin dowiedziałam się, że poczuć powinnam dopiero za miesiąc (na co wskazuje wielkość macicy), więc może jednak to nie było to.
Pozdrawiam Was wszystkie :) gratuluję też poznania płci przez niektóre z Was :) niech dzieciaczki ładnie nam rosną :) miłej niedzieli :*

Do góry