reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Bigbi- Dokładnie niedługo II trymestr podobno największe zagrożenie już za nami. :-) Joani- maluszek ma 6,5 cm mierzony był w czwartek ( 06.03) na USG z 19.02 miał 3,5 cm. rośnie :-) Jak by maluch urodził się 14.09 to zrobił by nam prezent na rocznicę ślubu :-) Już nie mogę się doczekać. W 20-21 tyg. zalecone mam ponowne wykonanie badań prenatalnych z dokładną anatomią płodu (dobrze że na NFZ) :-) po badaniach na pewno podzielę się z Wami. I oczywiście dziewczyny tez Wam gratuluje maluchów. Czy Wy też macie zawroty głowy ? ja tak od 11 tyg. nie mogę długo stać np. stojąc w kolejce gdy przyszła moja kolej musiałam wyjść i do męża który czekał w samochodzie szłam na wyczucie z wrażenie że zaraz upadnę albo do zrobienia obiadu robię kilka podejść chyba że sobie usiądę i do tego straszny ból głowy na szczęście dziś mi przeszło ale wczoraj i przed wczoraj masakra.

reklama
joani super wiadomość :)

Didka12 Witaj :) z maluszkiem będzie wszystko dobrze, trzeba być dobrych myśli i się nie przejmować bo to źle wpływa na malucha. Zawroty głowy miałam jakiś czas temu, gdzieś około 8-9 tc, teraz jest lepiej, ale trzeba się rzecz jasna oszczędzać.

anusiaszymka ciesze się, że z Twoim maluszkiem jest wszystko w porządku, bardzo żywotne jest i będzie :-D a zdjęcia jeszcze zrobisz ;)

Ja się dowiedziałam, że 14 marca na moim usg to zdjęć nie dają (szpital) także tylko sobie popatrzę na malucha :) A po fotki pójdę prywatnie :)

kara_13 cieszę się :)

Anusiaszymka wspaniale, że z Twoim Maleństwem wszystko w porządku. Moja gin powiedziała, po tym jak moje Dzieciątko fikało, że to dobry objaw zdrowego dziecka:-) więc nic tylko się cieszyć:-)

Kara13 cieszę się, że wyniki pozytywne!

Didka12 a to Twoje dużo większe od Mojego. U mnie było 5,8cm i gin mówiła, że dziecko parę dni młodsze. Tak, w 2 trymestrze ryzyko poronienia spada do ok. 2%, więc największe zagrożenie mija:happy:

Cieszę się dziewczyny, że coraz więcej z nas oddycha z ulgą po badaniach :-) wrześniowe mamy zawsze mają myśleć pozytywnie i będzie dobrze :-)

Tak trzymać dziewczyny. Teraz na naszym wątku mają być tylko i wyłącznie dobre wieści. Wyczerpałyśmy limity tych złych więc miejmy nadzieje, że do września zamieszczać będziemy tylko pozytywne relacje z wizyt. :-)

Jestem "ZA" więc koniec z pisaniem a co ważniejsze myśleniem negatywnie i u wszystkich nas wszystko skończy się szczęśliwie. :-)

Dziewczyny gratuluję dobrych wieści.
My na prenatalne w sobotę, więc jeszcze troszkę się będę stresować.

Cieszę się z Wami, ż wizyty udane i wszystko ok. Ja czekam do wtorku :). Mam do Was pytanie usg prenatalne jest przez powłoki brzuszne? Nie wiem czy wziąać ze sobą mojego 5-latka, bo tak bardzo sie upiera ;-);-)

reklama
Do góry