reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
nikt nie mówił o chorobie jeszcze bo kość nosowa bardzo wyrażna i wszystko inne takie jakie powinno byc... zobaczymy..

na dodatek lekarz trafił się nam taki służbista .. jak się zdenerwuję to pójdę do zaufanego lekarza prywatnie żeby zobaczył co i jak... :)
te wszystkie normy też są różne.. już nie wiem na ktorą zwracać uwagę...

Edit. DODA teraz doczytałam o co chodziło :) jestem przeziębiona w zeszłym tygodniu temperatura i wg..

Ania, nie masz jeszcze co się denerwować. Wiem, że łatwo tak mówić, ale póki nie masz wyników krwi, to nie masz pewności żadnej. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. A te parametry, to mieszczą się jeszcze w normie. Trzymaj się cieplutko.
Dooda pyta jaką chorobę przechodziłaś, bo napisałaś, że to chyba przez chorobę..

Ania będzie wszystko dobrze, trzmam kciuki aby wyniki były dobre :)
A lekarzem nie ma co się przejmować, moja siostra jak była na NFZ u lekarza na USG to jej nic nie chciał powiedzieć i biedna ryczała przez niego bo myślała, że coś nie tak z dzieckiem. I pojechała prywatnie i się okazało, że wszystko ok z dzieckiem.

Ja teraz w piątek na usg też będę mieć badaną przezierność, mam nadzieję, że wszystko w porządku, już zaczynam się denerwować.

Dzięki dziewczyny..

nexiss i my raczej też tak zrobimy pójdziemy prywatnie.. m ciągle mówi że mam się nie przejmować konowałem bo on sie nie zna.. i cały czas wygarnia bo lekarz ciągle narzekał na to że dzidzia żle ułożona i że ma problem zmierzyć i wg..
i klnie że wg mielismy tam nie iść z nati nie byliśmy i zdrowa jak ryba jest a i stresu żadnego nie było a teraz że bede szaleć i czytać pierdoły..

.. Zdjęcie0961.jpg

Zdjęcie0962.jpg

a jednak stwierdziłam że jeszcze wrzucę fotki :)

wybrałam takie najbardziej wyrażne bo reszta to takie rozmazane są...

Załączniki

• Zdjęcie0961.jpg
    Zdjęcie0961.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 54
  • Zdjęcie0962.jpg
    Zdjęcie0962.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
ania// nic sie nie martw na zapas!! bedzie dobrze :)
Ja mam za soba morfologie i inne badania krwi - wszystko w normie. Mało kiedy mam takie wyniki :)
Lekarka nie zalecila mi toxo ani różyczki - twierdzi, że to zbędne i niepotrzebne badania. Zrobiłam sama dla siebie i dla prywatnego.
Wczoraj byla wizyta na NFZ.
Maluch fikał jak dziki :)
Lekarka nie zalecausg genetycznego, to nie potrzebne badanie i jakieś fanaberie ogolnie (powiedziala to dopiwero, jak zapytałam czy mnie na nie skieruje).
Dobrze, że w przyzłym tyg jade do prywatnego i on mi wykona wcszystkie badania. Usg i z krwi.

Zobacz załącznik 614458
Ej, czy to 8.1 cm to jego długość? Bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć, a lekarka mi nic nie mowila :/
moja lekarka ogolna tez tak mowi ze to sie teraz zrobilo modne ze powinny byc wskazania ku temu...
dlugosc to crl z innym okresl sie nie spotkalam.

reklama
To nie jest wielkość malucha, za duża wartość jak na ten tydzień po pierwsze. A u góry zawsze jest jakaś taka wartość, może całego obrazu.

Do góry