reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Właśnie mąż przywiózł mi wyniki badań prenat. z testem pappa. Wszystkie pomiary bardzo dobre, z krwi ryzyko też tysięczne i w uwagach napisano najlepsze zdanie "ryzyko bardzo niskie".
Odetchnęłam z ulgą, przynajmniej na jakiś czas :-) Łożysko mam na przedniej ścianie wysoko, więc mogę spokojnie fikać z mężem :-D no i ponoć ruchy dziecka nie są tak intensywne w późniejszym czasie.. zobaczymy

reklama
Cześć Dziewczyny I ja dołącze do Was jako Wrześnióweczka termin porodu mam na 15 obecnie jestem w 12 tyg. 4 dniu ciąży. Wczoraj miałam wykonane badania prenatalne USG+ test Paapa i z maleństwem jest wszystko w porządku,oby tak dalej. Puls 160 uderzeń , maluszek fikał sobie w górę i dół :-) trzymał w buzi kciuka :-0 niesamowity widok. wrzucam zdjęcie maleństwa. Tylko nie mogę sobie poradzić z negatywnymi myślami które codziennie mnie dopadają czy z maluszkiem jest wszystko w porządku czy bije serduszko itd. Pierwszą ciąże poroniłam w 4 tyg. nie było co prawda jeszcze zarodka ale jednak. :-( Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i urodzi się zdrowy dzidziolek. :-)

Załączniki

• 003.jpg
    003.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 59
  • 004.jpg
    004.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 56
Joani świetnie, wspaniała wiadomość na rozpoczęcie II trymestru:tak:

Didka12 witaj, gratulacje! Bądź dobrej myśli:tak: Jesteśmy na tym samym etapie, 12t4d :-) już za 3 dni II trymestr:happy:

Witaj didka, ja w sumie też tak mam jak ty i Bigbi, bo ciąża młodsza o 2 dni niż na suwaczku. Chociaż na usg wskakuje mi raz 12.09, raz 14... więc to jeszcze nic nie wiadomo.
Didka a ile mierzy Twój wielkolud?

hej!

Ja po wizycie, na którą czekałam ponad 2 godz :baffled:, bo była obsuwka.. nie jestem do końca zadowolona :-(

To znaczy z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Mierzy 5,5 cm (dokładnie tyle samo , co moja córcia w 12+6, więc zdecydowanie od niej większy), serduszko bije porządnie, wszystkie pomiary w normie. Ciąża tarsza o 3 dni względem OM.

A jestem niezadowolona, bo nie mam ładnych fotek :-( Z córcią miałam takie ładne profilowe, a ten mały brzdąc tak mocno fikał,że ganiała, go tym usg , po całym brzuchu. Naprawdę z ledwością dał się zmierzyć i fotki mam takie rozmazane. Jutro wrzucę, to zrozumiecie o co kaman. Pani w ogóle po paru minutach traciła już cierpliwość i powiedziała,że wyjątkowo uciekające dziecko.. A co ja niby miałam na to poradzić? Sama pierwszy raz w życiu widziałam coś takiego, do tej pory nie mogłam sobie wyobrazić, jak mówiłyście,że Wasze maleństwa robią fikołki. Córcia moja przeważnie spała na usg, a nawet, kiedy nie spała, to nie była zbyt ruchliwa... za to teraz nadrabia :-D

Najważniejsze ,że wszystko dobrze, może na następnym usg da się ten narwaniec sfotografować.

joani cieszę się,że wszystko w porządku! Łożysko na przedniej ścianie miałam w poprzedniej ciąży, ruchy poczułam przez to dopiero w 22 tygodniu i faktycznie, nie miałam dużej intensywności doznań, ale jak już pisałam, moja lala była taka leniuszkowata, więc po części dlatego.

didka witaj! czarne myśli na bok, wszystko będzie dobrze!zapraszamy na główny wątek, może napiszesz coś więcej o sobie?

Anusia gratulacje :-) czekanie też mnie zawsze wkurza, ale co poradzić... niektórzy mają inne prawa... dobrze, że wszystko ok :-)

reklama
Do góry