N
nexiss
Gość
BubblesGirl śliczna fasolinka
Marina@ i kolejna śliczna większa fasolinka
Marina@ i kolejna śliczna większa fasolinka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moje szczęście największe.. na usg ma 8 tyg i 2 dni a już jutro zobaczę 12 tygodniowe maleństwo.. tak się cieszę
tak na szybko, maleństwo rośnie, teraz z usg wychodzi 9t1d, krwiak dalej jest ale coraz mniejszy.
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i swietnych zdjec swoich kruszynek )))No to i tutaj napiszę o naszej wczorajszej wizycie
Z maluszkiem jest wszystko w porządku, ładnie rośnie, ma już 1.1 cm:-) Termin porodu według gin to 25.09.2014 czyli tak jak ja liczyłam Dostałam skierowanie na badania, następna wizyta za miesiąc;-) Ginka powiedziała też, że mam malutką nadżerkę, ale żeby się nią nie przejmować, bo w ciąży jestem i ona się sama "wyleczy"(dziwne, bo na wcześniejszych dwóch wizytach nikt mi o tym nie wspomniał).
A oto i nasz Bąbelek
Dokładny opis moich badań prenatalnych:wielkość maluszka 47,4mm, czynność serca 165 u/min
ryzyko Trisomia 21 1:10118
Trisomia 18 <1:20000
Trisomia 13 <1:20000
Kostnienie nosa prawidłowe,sercerawidłowy obraz 4 jam, głowa, twarz, kręgosłup, klatka piersiowa bez zmian, przewód żylny w normie.
Więc wszystko w jak najlepszym porządku. Maluszek zdrowy, mamy niczym sie nie martwić, wykonać kontrolnie jeszcze badanie między 20, a 22 tyg. Zdjęcie wstawię jutro, bo już mi się nie cgce wyciągać drukarki teraz.
A bardzo ruchliwa ta nasza dzidzia, cały czas fikała i machała rączkami, no cudo. I przed chwilą sobie na nią popatrzyłam znowu, bo dostaliśmy płytę...