reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

dziewczyny, ja mam usg przy każdej wizycie. Tak mam w sumie w pakiecie i płacę prywatnie za konsultację ciężarnej więc za te pieniądze to i zdjęcie zawsze dostanę. Ale na nfz to nieraz takie są skąpce, że szkoda gadać...

reklama
my jesteśmy po wizycie :) nawet udało się zmierzyć NT i zobaczyć kość nosową. Nie spodziewałam się,że dzisiaj zrobimy genetyczne bo jutro dopiero zaczynam 12 tdz ale odetchnęłam z ulgą bo po wyliczeniu prawdopodobieństwa dla każdej z 3 chorób genetycznych wartości wyszły maleńkie ;) Maluszek ma niecałe 5 cm, machał pięknie rączkami i nóżkami :-Dcudny widok<3 kolejna wizyta za 4 tygodnie i będziemy szukać płci :-)

Hejka! Wróciłam... Dostałam narazie Euthyrox 25 od ginekologa ale mam iść do endokrynologa. Ogólnie to powiedział żebym się nie martwiła, bo jego żona miała jeszcze niższy poziom niż ja i wszystko się dobrze skończyło i u niej to wykryli dopiero w 16 tygodniu bo kiedyś takich badań się nie zlecalo, Oni sami zrobili. Ja i tak się boję jeszcze ten mój dodatni hbs....kurcze....

Nie martw się ft4, dostałaś lek, będzie wszystko dobrze, szczególnie, że tsh masz dobre. Słyszałam o kobietach, które rodziły zdrowe dzieci bez tarczycy, na lekach - najważniejsze to dobrze dobrane leki, a taki dostałaś. Dla dziecka najważniejszy jest teraz Twój spokój.

Elleni teraz dopiero doczytałam. Ale dobre wiadomości:) Wspaniale, gratulacje! Ale duże już Twoje Maleństwo:)

Ostatnia edycja:
Już dostałam leki Bigbi racja tylko ja się boję że do tego 9 miesiąca może już coś złego się zdążyło stać. Ja jestem taką straszną pesymistka, zawsze kurcze byłam. I teraz zamiast się cieszyć że dzidzia do nas machała ruszała nóżkami, a tak nie umiem... Już nie mogę się doczekać środy bo wtedy idę do endokrynologa. Yhhh, dziekuje za wsparcie

elleni cieszę się żę wszystko dobrze z maluszkiem :)
jużza 4 tygodnie płeć :) ale mi to wszystko leci dziewczyny :) wam też tak ??

ja jestem w szoku jak narazie bo na nfz mam usg robione co wizyte.. zobaczymy jak będzie dalej hehe :)

elleni super :-)
U nas usg między 11-13 tyg, potem miedzy 18-20, a później po 30. Czasem , zdarza się,że lekarz podłączy pod takie maleńkie usg na innych wizytach (żeby zobaczyć serduszko), ale niezbyt często. Rozumiem dziewczyny,np. jak maddlena z historią itp. trzeba wszystko bardziej monitorować, ale w innych wypadkach naprawdę zbędne.

maddlena a wiesz czemu utraciłaś Julianka w 20tc? co było powodem
jesli nie chcesz nie pisz...zrozumiem
Tak do końca, to nie wiem. Julek miał zespól wad rozwojowych: podejrzewali wodogłowie, rozszczep kręgosłupa, wodonercze, wadę serduszka,, co sie okazało na USG ok 16 tyg. Nie robiłam badań prenatalnych, bo wyszłam z założenia, że w rodzinie wszyscy zdrowi Antoś zdrowy, więc po co?
No i właściwie nie wiem, na ile te wady miały wpływ na poronienie. Badanie histopatologiczne nic nie wykazało. Mój lekarz akurat wtedy był na urlopie, a w szpitalu potraktowano mnie rutynowo, kolejny przypadek, nikt o nic nie pytał, a ja sama też byłam w szoku, o nic nie pytałam, bo wydawało mi się, że w szpitalu dowiedzą się co się stało... A oni tylko wzięli maleństwo do kostnicy i wtedy, kiedy ja byłam łyzeczkowana, pytali męża KIEDY TO ZABIERZEMY...

Mój gin mówi, że takie rzeczy się zdarzają poprostu...
Nie wiem,. staram się już tak o tym nie rozmyślać, bo to i tak już nic nie da... Chodzę do Julka na cmentarz i rozmawiam z nim, że widocznie tak musiało być...
I oby nie powtórzyło się więcej...

my jesteśmy po wizycie :) nawet udało się zmierzyć NT i zobaczyć kość nosową. Nie spodziewałam się,że dzisiaj zrobimy genetyczne bo jutro dopiero zaczynam 12 tdz ale odetchnęłam z ulgą bo po wyliczeniu prawdopodobieństwa dla każdej z 3 chorób genetycznych wartości wyszły maleńkie ;) Maluszek ma niecałe 5 cm, machał pięknie rączkami i nóżkami :-Dcudny widok<3 kolejna wizyta za 4 tygodnie i będziemy szukać płci :-)
Super wieści, gratuluję!

reklama
Elleni super wiadomośc i.napewno widok niepowtarzalny, tak zobaczyć jak się rusza i macha rączkami i nóżkami, a do mojego jeszcze mc, masakra..

Do góry