reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

dziewczyny, ja mam usg przy każdej wizycie. Tak mam w sumie w pakiecie i płacę prywatnie za konsultację ciężarnej więc za te pieniądze to i zdjęcie zawsze dostanę. Ale na nfz to nieraz takie są skąpce, że szkoda gadać...

reklama
my jesteśmy po wizycie :) nawet udało się zmierzyć NT i zobaczyć kość nosową. Nie spodziewałam się,że dzisiaj zrobimy genetyczne bo jutro dopiero zaczynam 12 tdz ale odetchnęłam z ulgą bo po wyliczeniu prawdopodobieństwa dla każdej z 3 chorób genetycznych wartości wyszły maleńkie ;) Maluszek ma niecałe 5 cm, machał pięknie rączkami i nóżkami :-Dcudny widok<3 kolejna wizyta za 4 tygodnie i będziemy szukać płci :-)

Hejka! Wróciłam... Dostałam narazie Euthyrox 25 od ginekologa ale mam iść do endokrynologa. Ogólnie to powiedział żebym się nie martwiła, bo jego żona miała jeszcze niższy poziom niż ja i wszystko się dobrze skończyło i u niej to wykryli dopiero w 16 tygodniu bo kiedyś takich badań się nie zlecalo, Oni sami zrobili. Ja i tak się boję jeszcze ten mój dodatni hbs....kurcze....

Nie martw się ft4, dostałaś lek, będzie wszystko dobrze, szczególnie, że tsh masz dobre. Słyszałam o kobietach, które rodziły zdrowe dzieci bez tarczycy, na lekach - najważniejsze to dobrze dobrane leki, a taki dostałaś. Dla dziecka najważniejszy jest teraz Twój spokój.

Elleni teraz dopiero doczytałam. Ale dobre wiadomości:) Wspaniale, gratulacje! Ale duże już Twoje Maleństwo:)

Ostatnia edycja:
Już dostałam leki Bigbi racja tylko ja się boję że do tego 9 miesiąca może już coś złego się zdążyło stać. Ja jestem taką straszną pesymistka, zawsze kurcze byłam. I teraz zamiast się cieszyć że dzidzia do nas machała ruszała nóżkami, a tak nie umiem... Już nie mogę się doczekać środy bo wtedy idę do endokrynologa. Yhhh, dziekuje za wsparcie

elleni cieszę się żę wszystko dobrze z maluszkiem :)
jużza 4 tygodnie płeć :) ale mi to wszystko leci dziewczyny :) wam też tak ??

ja jestem w szoku jak narazie bo na nfz mam usg robione co wizyte.. zobaczymy jak będzie dalej hehe :)

elleni super :-)
U nas usg między 11-13 tyg, potem miedzy 18-20, a później po 30. Czasem , zdarza się,że lekarz podłączy pod takie maleńkie usg na innych wizytach (żeby zobaczyć serduszko), ale niezbyt często. Rozumiem dziewczyny,np. jak maddlena z historią itp. trzeba wszystko bardziej monitorować, ale w innych wypadkach naprawdę zbędne.

maddlena a wiesz czemu utraciłaś Julianka w 20tc? co było powodem
jesli nie chcesz nie pisz...zrozumiem
Tak do końca, to nie wiem. Julek miał zespól wad rozwojowych: podejrzewali wodogłowie, rozszczep kręgosłupa, wodonercze, wadę serduszka,, co sie okazało na USG ok 16 tyg. Nie robiłam badań prenatalnych, bo wyszłam z założenia, że w rodzinie wszyscy zdrowi Antoś zdrowy, więc po co?
No i właściwie nie wiem, na ile te wady miały wpływ na poronienie. Badanie histopatologiczne nic nie wykazało. Mój lekarz akurat wtedy był na urlopie, a w szpitalu potraktowano mnie rutynowo, kolejny przypadek, nikt o nic nie pytał, a ja sama też byłam w szoku, o nic nie pytałam, bo wydawało mi się, że w szpitalu dowiedzą się co się stało... A oni tylko wzięli maleństwo do kostnicy i wtedy, kiedy ja byłam łyzeczkowana, pytali męża KIEDY TO ZABIERZEMY...

Mój gin mówi, że takie rzeczy się zdarzają poprostu...
Nie wiem,. staram się już tak o tym nie rozmyślać, bo to i tak już nic nie da... Chodzę do Julka na cmentarz i rozmawiam z nim, że widocznie tak musiało być...
I oby nie powtórzyło się więcej...

my jesteśmy po wizycie :) nawet udało się zmierzyć NT i zobaczyć kość nosową. Nie spodziewałam się,że dzisiaj zrobimy genetyczne bo jutro dopiero zaczynam 12 tdz ale odetchnęłam z ulgą bo po wyliczeniu prawdopodobieństwa dla każdej z 3 chorób genetycznych wartości wyszły maleńkie ;) Maluszek ma niecałe 5 cm, machał pięknie rączkami i nóżkami :-Dcudny widok<3 kolejna wizyta za 4 tygodnie i będziemy szukać płci :-)
Super wieści, gratuluję!

reklama
Elleni super wiadomośc i.napewno widok niepowtarzalny, tak zobaczyć jak się rusza i macha rączkami i nóżkami, a do mojego jeszcze mc, masakra..

Do góry