reklama
Ph mam zawsze z moczu ale to w sumie nie to samo. No dziwi mnie to też ale jest on uważany za jednego z lepszych specjalistów w okręgu, jest ordynatorem więc nie podwazam jego decyzji. Nic mi nie dolega więc jest ok. A chodzę do niego prywatnie i to jeszcze tesciu mi załatwił bo dostać się do niego nawet prywatnie to cud przykładowo chciałam się do niego zapisać coś w marcu to powiedziano mi ze pierwszy wolny termin na wrzesień. Dopiero tesciu znal go i załatwił mi jego prywatny nr. Usg brzucha robi zawsze . Dał mi skierowanie na to gbs to myślałam ze chociaż to przez cala ciążę będę mieć za darmo a tu zonk , babka mi mówi ze jak z prywatnego gabinetu to płatne. Przez cala swoją ciążę nie naciaglam naszego państwa na ani jedną złotówkę, bo poprostu tak się czułam ze nie dalabym rady wytrzymać w tych wszystkich kolejkach .
melduje sie po wizycie...
Jest calekiem nieporodowo, szyjka długa zamknieta, (przez cala ciaze nie byla to teraz jej sie zachciało) mały ma ok 2700, przeplywy ok, a ze cisnienie raz dobre raz wysokie to badania i w pt telefon do lekarza bo od soboty ma urlop, jakby sie cos dzialo to IP i jak nie urodze to jeszcze 23 września wizyta, gbs pobrany jutro mam go rano zawieźć do laboratorium
Jest calekiem nieporodowo, szyjka długa zamknieta, (przez cala ciaze nie byla to teraz jej sie zachciało) mały ma ok 2700, przeplywy ok, a ze cisnienie raz dobre raz wysokie to badania i w pt telefon do lekarza bo od soboty ma urlop, jakby sie cos dzialo to IP i jak nie urodze to jeszcze 23 września wizyta, gbs pobrany jutro mam go rano zawieźć do laboratorium
Ann_
Fanka BB :)
i ja dziś byłam na wizycie. pytam lekarza jaka jest główka czy się zmieści, a on mi na to tylko że w normie eh i dowiedz się coś konkretnego to trzeba ciągnąć za język. Maluch waży ok 2800 g i to podobno dużo wg mojego lekarza hm? Coś czuję że mały będzie długi bo co wizytę ma nogi wywinięte na twarzy, a dziś to dosłownie wyglądał jakby używał nóg zamiast rąk, słodziak, co do szyjki to jeszcze rozwarcia brak, ale główka już mocno napiera tak powiedział lekarz, co mam o tym myśleć, uważacie że to może oznaczać zbliżający się poród ?
Ann u mnie glowka napiera od 28 tygodnia i nic z tego nie wynika:/
Ehh dzis sie czuje fatalnie nie m8ge oddechu zlapac i wszystko mnie boli, do tego jestem bardzo drazliwa, od niepamietam kiedy kazdy mowil ze wczesnsiej urodze, nie donosze itp a tu 38 tydz i nic
Ehh dzis sie czuje fatalnie nie m8ge oddechu zlapac i wszystko mnie boli, do tego jestem bardzo drazliwa, od niepamietam kiedy kazdy mowil ze wczesnsiej urodze, nie donosze itp a tu 38 tydz i nic
Justi- ja uważam, że skoro chodzisz prywatnie i płacisz to powinnaś mieć zapewnioną lepszą opiekę z jego strony. Mój przez całą ciążę badał mnie dopochwowo, jedynie tego nie robił, gdy zapisywałam się na USG I, II i III trymestru. Wtedy było tylko USG, które trwało zawsze minimum 30 minut, bo wszystko mierzył, sprawdzał itp. Tak to na każdej wizycie jest badanie ręczne no i krótkie USG w celu sprawdzenia przepływów przez tętnice, sprawdzenie serduszka, zmierzenie główki i takie tam podstawy. No i w cenie wizyty mam wszystko, w tym USG 4D, zdjęcia, filmiki oraz szkołę rodzenia :-) Jedyne za co dopłacałam to GBS. No ale niestety to, że chodzę prywatnie ponosi za sobą konsekwencje tego, że za każde badania z krwi i moczu muszę płacić...
A powiedz mi jeszcze, ile płacisz za wizytę u niego ?
A powiedz mi jeszcze, ile płacisz za wizytę u niego ?
Płace 120 zł za wizytę , wszystkie badania krwi i moczu oczywiście też płatne mam. Nie mam siły juz zmieniać na samej końcówce tym bardziej ze jeszcze u niego w szpitalu rodze , może przynajmniej tam się wykaże. Póki co nie mam żadnych większych problemów z ciążą więc nie panikuje niech juz zostanie ten doktorek
dorcia8284
Zaciekawiona BB
Dziś miałam już ostatnią wizytę.. Miałam robione tylko usg.. Wszystko w jak najlepszym porządku, dziecko rośnie i przybiera na wadze, aż za szybko jak dla mnie bo 4 tyg temu maluszek ważył 3190 kg, a dziś w 39 tyg ciąży waży już 4100 kg , z usg jest starszy na półtora tygodnia od OM. I troszkę przez tą jego wagę zaczynam się bac porodu, mimo, że to mój drugi, ale córcia ważyła 3550 wrr
reklama