reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Alicja- oby szybko Ci wypędzili tego GBSa !

Ja dziś po wizycie. W moczu wyszła mi krew i muszę w poniedziałek powtórzyć badania. Tak poza tym wszystko okej, szyjka się nie skraca, skurcze malutkie w okolicach 20 więc ja ich praktycznie nawet nie czuję, to jeszcze nie są te przepowiadające. Powiedziałam lekarzowi, że się martwię, że Pola duża będzie, bo coś mi się obiło o uszy poprzednio, że główka 34 cm obwodu, ale dziś zmierzył dla mnie dokładnie i powiedział, że obwód główki jest 31 cm więc wcale nie duża. Pytałam się czy jeszcze będę miała jakieś USG na którym ją zmierzy i będę wiedziała wagę taką już bliską porodu. Powiedział, że to nie ma sensu bo aparaty dają wynik w granicach +/- 500 gram więc to i tak nie jest miarodajne, a dla niego najważniejsza jest główka- czy współgra z rozstawem kości miednicy. No ale jak już wychodziłam to mi tak wspomniał, że jak na jego oko to mała urodzi się między 3200-3400, więc mnie pocieszył :) No zobaczymy jakie ma lekarz oko, ale w sumie bardzo mu ufam, jest dobrze wykształcony, doświadczony itp więc moim zdaniem często jest lepsze oko lekarza niż najlepsze aparaty :)

Alicja nie martw się, nie ty jedna i nie ostatnia co się z tym buja więc głowa do góry, dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze ;)
Rajo bardzo się cieszę, że lekarz tak cię uspokoił, pewnie racja z tą główką, a swoją droga ile teraz Pola waży?

No właśnie nie wiem ile waży teraz, bo miałam trzecie USG chyba w 30 czy 32 tyg, a wtedy ważyła 1.5 kg, a od tego czasu to już nie wiem ile przybrała

może ja się w kolejkę wcisnę przed dziewczyny. Termin na 14 września. Po dzisiejszej wizycie brak szyjki rozwarcie na 2. Mały ma 34 cm główkę, jeszcze nie wszedł w kanał. Ale podobno może to zrobić w dowolnym momencie. Czyli chyba jestem już gotowa...

może ja się w kolejkę wcisnę przed dziewczyny. Termin na 14 września. Po dzisiejszej wizycie brak szyjki rozwarcia 2. Mały ma 34 cm główkę, jeszcze nie wszedł w kanał. Ale podobno może to zrobić w dowolnym momencie. Czyli chyba jestem już gotowa...
oo to już bliżej niż dalej!, ja mam zaplanowana wizytę na 9 września zobaczymy czy szyjka jeszcze będzie i czy łaskawie zrobią mi usg bo ostatnie mam z 32 tyg a z 36 ze szpitala ale tam g... pomierzyli;/

no u mnie się powiększyło rozwarcie od wizyty dwa tygodnie temu. Czyli moje nocne skurcze działają. W sumie miło bo poprzedni poród nie postępował z powodu braku rozwierania się. Może ten będzie łatwiejszy...

reklama
catedra w takim razie warto było się pomęczyć w nocy i oby było jak mówisz ;)
joan_joan - ja wizytę na 8 września i tez mam nadzieję, że lekarz dobrze małą oszacuje :)

Do góry