reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Joani ja mysle ze ta jego waga "na oko" jest blizsza prawdy niz z usg bo to doswiadczony lekarz. A waga z usg jest liczona przez program i bywa ze granica bledu jest +/-500g

Wage okreslil przede wszystkim po wymiarze macicy i prawidlowej ilosci wod i powiedzial ze najczesciej sie sprawdza.

Chyba na sierpniowkach dziewczyna pisala ze na ip lekarz w ten sposob okreslil wage dziecka i pomylil sie o 20 g a wg usg odbiegalo duzo bardziej.

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem i ja po wizycie :)
Gin zbadał mi szyjkę, stwierdził że owszem się skróciła ale jeszcze nie zwiastuje porodu. Pomierzył przepływy i wszystko jest dobrze, ilość wód prawidłowa.
Malutka waży 3750 (+/- 550g) - mój tak powiedział :)
Pobrał mi też Gbsa, jutro mam zanieść do laboratorium.
Dodatkowo mam brać nospę na to twardnienie brzuch i jakieś profilaktyczne globulki dowcipne.
No i oszczędzać się.. eh :)
A we czwartek ok. 7:45 dowiem się na którą zostałam zapisana na cc i czy na pewno na 28.08 :)

Każdy pomiar nie jest do końca miarodajny. Jakiś czas temu o tym pisałam, dlaczego są takie rozbieżności, to nie będę się powtarzała. Ale po prostu fajnie to zabrzmiało a lekarze z tego co piszecie są tak dziwni i różni, że już nic nie powinno dziwić, ważne że masz do niego przekonanie i jest doświadczony.
Choco, gratulacje :-) przynajmniej wiesz, że możesz spokojnie kupić pampki 2, bo malutki nie będzie

Ritta, hehe ciekawe jak to sprawdzil na oko :D Ale nic tylko wierzyc i liczyc na to ze sie nie myli :) Swoja droga wrozy Ci dziecko pod 4 kg jak dotrwasz po 40 tydzien :D:D

choco, omg juz taka waga? A dobrze pamietam ze kolo 32 tygodnia bylo 1900g? Bo cos kojarze ze mialysmy zblizona wage dzieci :) jak plus 500 g to masz niezlego smoka :D:D

U mnie też przecież była 3 dni po jednej wizycie waga większa coś o pół kilo... więc pomiary to tylko w przybliżeniu.
Ważne, że jest ok a reszta się okaże :-)

reklama
Gratulacje dziewczyny!!!

Ja również wczoraj wizytowałam. Generalnie wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Wagi niestety Pani dr nie mierzyła, tylko obwód brzuszka żeby sprawdzić czy mały rośnie. Dostałam skierowanie na badania "przedporodowe" czyli HIV, toxo itd.
Jedyne czym mnie Pani dr troszkę zmartwiła to to, że jej zdaniem nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem... No cóż, skoro tak lepiej dla małego to nie będę marudzić ;)

Do góry