reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Zdaję relację z dzisiejszej wizyty.
Doktorek stwierdził, że to nie możliwe że młody jest taki mały. Zbadał mnie, zrobił krótkie usg, nawet zmierzył brzuch centymetrem krawiecki :-D i stwierdził że macica duża, wielowodzia brak i na jego oko dziecko waży 3-3,2 kg (wg piątkowego usg 2,5 kg).
Poza tym szyjka długa i zamknięta. Nic nie zwiastuje zbliżającego porodu więc dostałam pozwolenie na weekendowy wyjazd nad morze.

No to Ritta wypoczywaj.

Wszystki wieści, jak na ten etap ciąży ok, nic tylko sie cieszyc.

A jeśli o cytomegalię chodzi, to lekarze zupełnie ją ignorują. Znajoma też mi mówiła i pokazywała stronę w necie chłopca z jej rodzimy z wrodzoną cytom. Ale niestety, nie jest on w tak dobrym stanie, jak Adaś Amaliee.

Ritta super, że na wizycie wszystko ok i masz przyzwolenie na wyjazd:)) A USG jeżeli o wagę chodzi może się mylić, więc ja bym wierzyła słowom lekarza:tak:

Ja odebrałam wyniki, morfologia i mocz idealne:tak: Bałam się, że może się coś posypało od ostatnich badań, ale jak widać ciąża źle na mnie nie wpływa:)

reklama
Podoba mi się stwierdzenie "na oko" :-D a on tą wagę strzelil tak "na oko" po wymiarach krawieckich czy wg usg?
Najwazniesze, że wszystko oki.

Do góry