reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Choco waga imponująca, kurcze a moja w 32 ważyła 2200 i lekarz stwierdził, że do porodu powinna przybrać własnie do 3700 a Twoja ma już tyle w 37t... niby przyjmuje się 200-250 na t. Mam nadzieję, że moje maleństwo nie weźmie przykładu z Twojego i będzie tak przybierać bo inaczej to kiepsko to widzę. A waga usg faktycznie przekłamuje.

reklama
Po wizycie wszystko ok, wymiary i waga malego ok ja uslyszalam 2500 a maz 2050, wiec nie wiemy :D odstawiam luteine w niedziele, szyjka ok jak na 33tc, nastepna wizyta za 3 tyg, :)

U mnie też przecież była 3 dni po jednej wizycie waga większa coś o pół kilo... więc pomiary to tylko w przybliżeniu.
Ważne, że jest ok a reszta się okaże :-)

Ale USG to ròwnież pomiar tylko i wyłącznie orientacyjny. Każdy lekarz mówi +/- 500 g.

Kara13 super wieści. Mały urodzi się, kiedy będzie gotowy ;-)

Alpine również dobre wiadomości. 33 tc to pewnie 2050g.

choco, to moze i dobrze ze cesarka bo faktycznie jak bedzie dluga i duza to byloby mega naciecie...

kara, super! rodzenie w terminie naprwde nie jest zle :) masz jeszcze torszke czasu zeby dopiac wszytsko na ostatni guzik

alpine, najwazniejsze ze wszystko ok :)

reklama
Do góry