reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

a gdzie w Warszawie?
bo ja rodziłam Heluśkę na Inflanckiej i tym razem też chce tam rodzić,moja szwagierka jest w ciaży o 2 msc starszej i też tam będzie rodzić,tak ją przekonałam :-D

reklama
Ja na Bielańskim zależy mi aby szpital miał zaplecze neurochirurgiczne, a tam mnie na neurochirurgi znają i anestezjolodzy też wiedzą jak znosze narkoze,bo moją moją dokumentacje medyczną do wglądu, łatwiej jest

Dobrze, wiec odczytalam wyniki badan wczorajszych....
Morfologia wykazuje anemie lekką na pograniczu normy - standard :tak:
Mocz wykazuje leukocyty minimalna ilosc - standard :tak:
WR ujemny
Toksoplazmoza ujemna
Glukoza na czczo w normie

A więc wyniki mam takie jak zawsze, bezproblemowe. Oby jeszcze w cytologi obylo się "bez atrakcji" :tak:

Powiedzcie mi z ciekawości czy lekarz zalecał Wam jeszcze jakies dodatkowe badania oprocz wymienionych wyżej? Wiem ze niektorzy zalcaja od razu badanie min HIV, różyczki itp.

A któraś z was tez ma grupe krwi z Rh ujemnym? Ja mam B Rh minus, ale obecnie dzieci po mnie odzieczyczyły grupe krwi :-D

nimfii ja miałam jeszcze różyczkę, HIV i hormony tarczycy (ze względu na początki problemów z tarczycą). Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze cytomegalii.

Rożyczke we wlasnym zakresie? Czy ze skierowania NFZ? Z ciekawosci pytam, bo sama bylam przekonana, ze poprzednie ciąże gin mi to [pisal na skierowaniu, ale sprawdzilam i jednak nie. Teraz sobie przypominam, ze mówił, ze badanie różyczki jest niepotrzebne mamom, ktore były szczepione w wieku nastoletnim. Ja bylam. A HIV oraz potem GBS mowil ze to tylko "zalecane", a nie "obowiazkowe" wiec skierowania nie da. Moge na własny koszt.

Ja mam grupe krwi A rh -.
Mi zlecil wlasnie HIV i GBS.
KUSIAK dlaczego bolesne zastrzyki? Ja dostalam tylko jeden po porodzie z Antosiem, i po amniopunkcji w ciazy Z Julkiem. I nie bolalo.

nimfii ja prowadzę ciąże w Medicoverze (mam abonament z pracy) i te wszystkie badania mam za darmo. To ich standard. Tylko nad cytomegalią się zastanawiam czy nie zrobić na własny koszt.

Nimfii ja mam Rh ujemne. Czekaja nas bolesne zastrzyki :)

ejjj nie nastawiaj sie :-D ja dwie ciaze przeszlam bez zastrzyku w pupe bo dzieci sie urodzily z ta sama grupa krwi B Rh minus. Licze na trzeciego farta :tak:
Tylko przy Rh ujemnym jeszcze w standardzie jest badanie odczyn Coombsa jakos w polowie ciazy.

reklama
Powiedzcie mi z ciekawości czy lekarz zalecał Wam jeszcze jakies dodatkowe badania oprocz wymienionych wyżej? Wiem ze niektorzy zalcaja od razu badanie min HIV, różyczki itp.

A któraś z was tez ma grupe krwi z Rh ujemnym? Ja mam B Rh minus, ale obecnie dzieci po mnie odzieczyczyły grupe krwi :-D

Ja narazie miałam tylko badania: mocz, krew, na cukier, hcg i coś tam jeszcze było na X i cytologia. Może coś jeszcze wymyśli na kolejnej wizycie.
Ja mam krew 0 RH +, mogłam im powiedzieć, ale jak już robili badania to niech robią ;-) Nie wiem tylko jaką grupę ma mój M., on też nie wie, a na badania to ciężko go zaciągnąć, jak kiedyś chciałam żeby poszedł ze mną oddać krew i by się dowiedział za free to zrezygnował, nie lubi igieł..

Do góry