reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Ja już po wizycie, lokator jest maciupki, serduszko bije, następna wizyta za 3 tygodnie, według doktor wszystko ok. Przewidywany termin według USG jest dokładnie taki sam jak przy Samancie Nawet się śmiałam bo w karcie na początku PTP 5.X.11 a teraz PTP 5.X.14 :-p Według OM 26.IX więc zostaje z Wami (Tylko ona jakoś dziwnie liczy bo podaje wiek ciąży na USGi mniejszy niż według OM, i to z wcześniejszą ciążą miałam identycznie u niej)

Kasica gratuluje udanej wizyty. Moze masz pozne owulacje stad ciaza mlodsza. Ja wiedzialam ze mialam pozno i potwierdzilo sie to na usg.

Ritta ona chyba liczy od zapłodnienia nie od OM, jakoś mi się tak wydaje Z Samantą miałam termin z OM na 29.IX z USG u niej na 5.X a mala się zaczeła pchać 15, na szczęście 16 zdążyli mi zrobić cc, ekspresowe bo ze skurczami trafiłam do nich o 11 pod KTG a o 12 była młoda

Kasica no wlasnie wg usg liczy sie od rzeczywistego dnia zaplodnienia bo skad gin ma wiedziec kiedy mialas ovu. A od om do zaplodnienia jest co najmniej 2 tyg

i tak mniej więcej wychodzi +/- 2 tygodnie, zależy też na którą wartość sięspojrzy według CRL to tydzień a według GS 2 tygodnie :p
Ważne że rośnie, wykluje sięwtedy kiedy będzie gotowe Tylko oby lato było chłodniejsze niż to w 2011 bo wtedy brzuch mi się stawiał już od czerwca :baffled:

reklama
Sawi dobrze kojarzysz, trochę się tam udzielałam, ale wtedy pracowałam i forum nie było dla mnie. Teraz niby nie pracuję, ale w domu jest co robić przy dziewczynach i też rzadko piszę :baffled: Roksanę rodziłam w Warszawie (tam zamierzam rodzić teraz) a Samantę w Żyrardowie

Do góry