reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

madllena super,że z łożyskiem lepiej! Franuś ciałka nabiera, a powiedz masz porównanie może z pierwszą ciążą? chłopcy byli podobni wagowo, czy teraz jest różnica?

Oddzwonili do mnie z Medicusa po południu i powiedzieli,że niestety,ale nagrania nie ma. Zapraszają mnie na powtórne badanie za 2 tygodnie- oczywiście darmowe. Znów nas czeka wycieczka do stolicy, ale przynajmniej podglądnę sobie jeszcze raz królewnę, bo do końca ciąży, to już tylko sprawdzanie wód i serduszka na mini monitorku w szpitalu będzie.

reklama
anusia, no pewnie ze trzeba korzystac. Ja uwielbiam ogladac tego małego "wielkiego" człowieczka :D

maddlena, super że Franek ma sie dobrze i jego domek też :)

Maddlena super wiadomość z lozyskiem i ze maluszek juz tyle waży :-)

Anusia fajnie ze Wam powtarza to badanie:-)

Mi jak wczoraj zrobili po przyjęciu usg to już wiem że drugiego w trakcie tego pobytu w szpitalu nie będę mieć, a szkoda :-(

madllena super,że z łożyskiem lepiej! Franuś ciałka nabiera, a powiedz masz porównanie może z pierwszą ciążą? chłopcy byli podobni wagowo, czy teraz jest różnica?

.
No właśnie sprawdziłam i dokładnie na tym samym etapie ciąży, nawet dni się zgadzają, Antoś ważył 1240 g, Więc Franek jest większy o 110g. Zeby mi tylko nie urósł kolos 4 kg, bo jak ja Go urodzę;-)

Fajnie z tym powtórkowym badaniem wyszło. Nadrobicie zaległości w podglądaniu małej, bo u Was tak mało tych USG;-)

Maddlena, super, że Franuś zdrowo rośnie i łożysko zechciało współpracować :-)
Anusia, dobrze, że wam się udało z tym drugim badaniem :-)

Ja dzis po wizycie , maluch jest faktycznie maluchem - 950 gr ale mieści sie w normie, wszystko jest ok, jedynym odstepstwem sa te torbiele ktore sie nie wchlaniaja ... ;( muszę iść do innego lekarza na dokładniejsze usg bo 3 prenatalne mam dopiero 24 lipca ...
Szyjka ok zamknięta, macica miękka, płyny ok ;) No kazał sie nie martwić ale łatwo sie mowi ...

reklama
O kurczę, nic nie pisałaś ostatnio i myślałam, że się wchłonęły... Ja też bym szybko poszła do jkiegoś specjalisty. Teoretycznie do 30 tyg. może się wchłonąć, ale powinnaś mieć częstsze wizyty a z tego co piszesz masz dopiero za miesiąc... nie pamiętam czy chodzisz na NFZ czy priv ale dla spokoju ducha poszłabym po poradę gdzieś indziej. Trzymam kciuki, żeby było dobrze a torbielki poszły w siną dal.

Do góry