reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

madllena super,że z łożyskiem lepiej! Franuś ciałka nabiera, a powiedz masz porównanie może z pierwszą ciążą? chłopcy byli podobni wagowo, czy teraz jest różnica?

Oddzwonili do mnie z Medicusa po południu i powiedzieli,że niestety,ale nagrania nie ma. Zapraszają mnie na powtórne badanie za 2 tygodnie- oczywiście darmowe. Znów nas czeka wycieczka do stolicy, ale przynajmniej podglądnę sobie jeszcze raz królewnę, bo do końca ciąży, to już tylko sprawdzanie wód i serduszka na mini monitorku w szpitalu będzie.

reklama
anusia, no pewnie ze trzeba korzystac. Ja uwielbiam ogladac tego małego "wielkiego" człowieczka :D

maddlena, super że Franek ma sie dobrze i jego domek też :)

Maddlena super wiadomość z lozyskiem i ze maluszek juz tyle waży :-)

Anusia fajnie ze Wam powtarza to badanie:-)

Mi jak wczoraj zrobili po przyjęciu usg to już wiem że drugiego w trakcie tego pobytu w szpitalu nie będę mieć, a szkoda :-(

madllena super,że z łożyskiem lepiej! Franuś ciałka nabiera, a powiedz masz porównanie może z pierwszą ciążą? chłopcy byli podobni wagowo, czy teraz jest różnica?

.
No właśnie sprawdziłam i dokładnie na tym samym etapie ciąży, nawet dni się zgadzają, Antoś ważył 1240 g, Więc Franek jest większy o 110g. Zeby mi tylko nie urósł kolos 4 kg, bo jak ja Go urodzę;-)

Fajnie z tym powtórkowym badaniem wyszło. Nadrobicie zaległości w podglądaniu małej, bo u Was tak mało tych USG;-)

Maddlena, super, że Franuś zdrowo rośnie i łożysko zechciało współpracować :-)
Anusia, dobrze, że wam się udało z tym drugim badaniem :-)

Ja dzis po wizycie , maluch jest faktycznie maluchem - 950 gr ale mieści sie w normie, wszystko jest ok, jedynym odstepstwem sa te torbiele ktore sie nie wchlaniaja ... ;( muszę iść do innego lekarza na dokładniejsze usg bo 3 prenatalne mam dopiero 24 lipca ...
Szyjka ok zamknięta, macica miękka, płyny ok ;) No kazał sie nie martwić ale łatwo sie mowi ...

reklama
O kurczę, nic nie pisałaś ostatnio i myślałam, że się wchłonęły... Ja też bym szybko poszła do jkiegoś specjalisty. Teoretycznie do 30 tyg. może się wchłonąć, ale powinnaś mieć częstsze wizyty a z tego co piszesz masz dopiero za miesiąc... nie pamiętam czy chodzisz na NFZ czy priv ale dla spokoju ducha poszłabym po poradę gdzieś indziej. Trzymam kciuki, żeby było dobrze a torbielki poszły w siną dal.

Do góry