reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
hej kochane!

I ja w końcu mogę sie pochwalić wizytą :-D
Nasza ciekawość została zaspokjona i juz nie żyjemy w niewiedzy :-) Będziemy mieli DZIEWCZYNKĘ :-D Dała się podglądnąc dosłownie przez chwilę, ale za to baaardzo wyraznie :-) My przeszczęśliwi, zresztą niezależnie od płci byśmy byli, to taka ''wisienka'' na torcie dobrych wiadomości. Dziwią mnie tylko ludzie wkoło.. reakcje różne, ale większość , to tak , jakby nas żałowała ?!!WTF? Nie kumam. Pisałyście o tym wcześniej,ale nie miałam pojęcia,że to aż takie irytujące jest...

Wracając do bazy :-) Nasza córeczka jest zdrowa jak rybka, wszystkie narząy, przepływy, wody, pępowina , bicie serduszka absolutnie w porządku :-D niunia pomiarami jest około tygodnia młodsza niż tydzień ciąży, jedynie długość nóżek wyprzedza wiek ciąży :-) Waży lala 1078g. Muszę znalezć jakieś usg z poprzedniej ciąży, to sobie porównam, bo w sumie nie wiem, czy to dużo, ale wydaje mi się,że nasza córcia była troszkę większa na tym etapie.
No i małpka nadal leży sobie w poprzek... ma jeszcze czas na fikołka, więc sie ni stresuje.
Jedyne dwie rzeczy, to takie,że łozysko na przedniej ścianie uniemozliwiło ładne fotki w 3D :-( a pendrive, który dostaliśmy z apisem badania jest pusty :no: Dzwoniłam tam już, mają sprawdzić, czy mają to zapisane na dysku, jak nie mam nadzieję,że zproponuja mi drugie usg, jak nie, to się będę o to kłócić, bo nosz kurna , ale 150 euro i praktycznie bez żadnej pamiątki, to nie o to chodzi!

Tyle u mnie :-) Ze szpitala w sprawie cukru nie dzwonili, więc wynik dobry.

Pozdrawiam Was mamusie!

edit
Zapomniałam dopisać o tatarze. Też jestem w szoku,że lekarze zezwalaja na surowe mięso? Ja bym chyba jednak nie ryzykowała, choc ciągnie mnie do tej pyszności jak nigdy,...

Ostatnia edycja:
reklama
Anusia Gratulację drugiej dziewczynki:) Super że wszystko jest jak należy :) dobrze by było żeby dzieciaczki nam sie odwrociły :)
Co do tatara ja w sobotę zjadłam:) bez jajka oczywiście nie był aż taki dobry ale smaki zaspokojone :)

Do góry