reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Wiecie co, odebrałam dziś wyniki moczu i wyszły mi bardzo liczne bakterie w nim i jeszcze dodatkowo białko. A babka od pobierania krwi z pytaniem czy nie boli mnie brzuch i że na pewno lekarz badanie na powiew moczu żeby spr czy to jakąś konkretna bakteria. Nie czytam w necie mądrości bo nie chce się denerwowac, może któras ma podobne wyniki?

Liczne bakterie, to jakiś stan zapalny, z tym do lekarza. Jak masz pojedyncze to przeważnie są zawsze bo nie tylko sam mocz czasem wleci ale trochę śluzu, albo niedokładnie się podmyjesz...
Białko ja mam zawsze w moczu, ale taka moja już uroda od małego. A ty wcześniej nie miałaś białka? Często kobiety w ciąży to mają, ale to też do przedyskutowania z lekarzem. Kiedy masz wizytę?

Obejrzalam wcześniejsze wyniki i miałam białko w moczu podczas pierwszego badania w 1 trymestrze, podczas dwóch kolejnych już go nie miałam, a teraz znowu. Wizytę mam we wtorek. Uspokoilas mnie Joani, widać że pani od pobierania krwi jakas przewrażliwiona ;)

Ja jak miałam liczne bakterie to moja gin powiedziała że skoro nie mam leukocytów to jest ok ale w razie czego kazała zrobić posiew moczu i na nim już wyszło że nie mam bakterii. Więc liczne bakterie niekoniecznie oznaczają infekcję. Dla mojej dr ważniejsze były wtedy leukocyty. Tylko nie wiem czy leukocyty to to samo co białko?

ja jak miałam stan zapalny to tez miałam w moczu leukocyty i dopiero po ostatnim leku w końcu mocz się poprawił i tylko jakieś nieliczne bakterie w polu widzenia.
Jak chcesz to możesz sobie zrobić badanie na CRP powinno Ci pokazać, czy jest jakaś infekcja.

dziewczyny maja racje czasami wystarczy nie dokręcony pojemnik i już są liczne bakterie dlatego najlepiej powtórzyć badanie

reklama
Dziewczyny, odebrałam wypis ze szpitala i mam wyniki wszystkich badań, bo w szpitalu tylko mówili że dobrze :)
Z dnia 21.06:
Maluch miał ok 1015g, polozenie główkowe, i dopisane jest zmienne, łożysko na przedniej ścianie, stopień dojrzałości I, przepływy prawidłowe, szyjka 37mm, moje wyniki wszystkie w normie, poza tym nieszczęsnym ciśnieniem

Do góry