reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Już po wizycie i... d..a, jutro muszę się wstawić na 3-4 dni do szpitala.
Z wyników z glukozy wychodzi mi podejrzenie cukrzycy ciążowej..
Przed wypiciem jej miałam 77 mg/dl a po 2h 148 mg/dl, niby nie dużo ale jednak muszę na kilka dni na kontrolę..
Morfologia też nie za fajna, znów hemoglobina za niska, białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, bakterie w moczu standardowo liczne.. Toxo ujemne.
Waga dodatkowe 3 kg do przodu w przeciągu 3 tygodni.
Zrobił szybkie usg, nic nie widziałam, ale mówił "wszystko ładnie".
Tętno dzidzi 140.

Nie uśmiecha mi się znów do szpitala iść (już raz byłam 10 tygodni wcześniej ale po 3 dniach wypuścili), mam nadzieję, że teraz też długo nie zabawię.
Telefon biorę więc będę Was podczytywać, tylko zasięg tam mają kiepski.

Oj nie zazdroszcze, ale jak trzeba dla dobra maluszka to co poradzic ehhh
Odzywaj sie jak tam sytuacja sie rozwija i szybkiego powrotu do domku zycze :)

A czy sa jakies objawy cukrzycy ciazowej? Jeszcze nie mialam glukozy robionej, chyba w przyszlym tygodniu bede miec i lekko sie stresuje.

Shiran, to ja miałam wyniki takie jak ty i z krwią i glukozą. Cukier miałam sobie kilka dni sprawdzać, akurat mam glukometr. Dietę zastosować i po obserwacji, wszystko jest ok. Cukier mierzę codziennie i nie mogę przesadzać z niedozwolonymi rzeczami, bo wtedy skacze na ponad 140. Mogli dac ci glukometr do mierzenia w domu a po cholerę leżeć w szpitalu...

reklama
Joani ja też nie wiem po co. Ale jak mus to mus. Juz mi powiedział mam oprócz wody i szpitalnego jedzenia nic nie brać, nie jesc. Przynajmniej waga trochę zleci.

Do góry