reklama
Już po wizycie i... d..a, jutro muszę się wstawić na 3-4 dni do szpitala.
Z wyników z glukozy wychodzi mi podejrzenie cukrzycy ciążowej..
Przed wypiciem jej miałam 77 mg/dl a po 2h 148 mg/dl, niby nie dużo ale jednak muszę na kilka dni na kontrolę..
Morfologia też nie za fajna, znów hemoglobina za niska, białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, bakterie w moczu standardowo liczne.. Toxo ujemne.
Waga dodatkowe 3 kg do przodu w przeciągu 3 tygodni.
Zrobił szybkie usg, nic nie widziałam, ale mówił "wszystko ładnie".
Tętno dzidzi 140.
Nie uśmiecha mi się znów do szpitala iść (już raz byłam 10 tygodni wcześniej ale po 3 dniach wypuścili), mam nadzieję, że teraz też długo nie zabawię.
Telefon biorę więc będę Was podczytywać, tylko zasięg tam mają kiepski.
Z wyników z glukozy wychodzi mi podejrzenie cukrzycy ciążowej..
Przed wypiciem jej miałam 77 mg/dl a po 2h 148 mg/dl, niby nie dużo ale jednak muszę na kilka dni na kontrolę..
Morfologia też nie za fajna, znów hemoglobina za niska, białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, bakterie w moczu standardowo liczne.. Toxo ujemne.
Waga dodatkowe 3 kg do przodu w przeciągu 3 tygodni.
Zrobił szybkie usg, nic nie widziałam, ale mówił "wszystko ładnie".
Tętno dzidzi 140.
Nie uśmiecha mi się znów do szpitala iść (już raz byłam 10 tygodni wcześniej ale po 3 dniach wypuścili), mam nadzieję, że teraz też długo nie zabawię.
Telefon biorę więc będę Was podczytywać, tylko zasięg tam mają kiepski.
DOODA
wrześniowa mama :)
Shiran też wspólczuję, ale lepiej wszystko skontrolować, żebyś była spokojniejsza, będzie dobrze:-)
maddlena
Fanka BB :)
Tak jak dziewczyny mówią, szpital nic przyjemnego, ale wszystko dla dobra maluszka. Najważniejsze, że z córeczką wszystko ok.
furciaczek
Oj nie zazdroszcze, ale jak trzeba dla dobra maluszka to co poradzic ehhh
Odzywaj sie jak tam sytuacja sie rozwija i szybkiego powrotu do domku zycze
A czy sa jakies objawy cukrzycy ciazowej? Jeszcze nie mialam glukozy robionej, chyba w przyszlym tygodniu bede miec i lekko sie stresuje.
Odzywaj sie jak tam sytuacja sie rozwija i szybkiego powrotu do domku zycze
A czy sa jakies objawy cukrzycy ciazowej? Jeszcze nie mialam glukozy robionej, chyba w przyszlym tygodniu bede miec i lekko sie stresuje.
joani
Shiran, to ja miałam wyniki takie jak ty i z krwią i glukozą. Cukier miałam sobie kilka dni sprawdzać, akurat mam glukometr. Dietę zastosować i po obserwacji, wszystko jest ok. Cukier mierzę codziennie i nie mogę przesadzać z niedozwolonymi rzeczami, bo wtedy skacze na ponad 140. Mogli dac ci glukometr do mierzenia w domu a po cholerę leżeć w szpitalu...
reklama