reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Następną wizytę mamy 1.07 :)
Lekarz na ostatniej stwierdził, że sam już jest ciekawy kto tam w środeczku się kryje :) i powiedział, że najdłużej u pacjentki nie znał płci dziecka do 33 tc :) hm.. czy ten rekord również pobijemy? ;)
ciąg dalszy nastąpi hehe :)

Choco ja np od początku czułam, że będziemy mieli córkę, w pierwszym trym wyskakiwały mi co chwilę pryszcze (rzadko je mam) i te zachcianki potem, a w 20 tygodniu lekarz potwierdził na 100% :) A prawie połowa znajomych mi wkręcała synka :) Może Ty też coś czujesz co by wskazywało na płeć :)

U nas już po wizycie :) Ada waży jakieś 1069g i tylko tyle się dowiedziałam ....wszystko w porządku, wizyta szybka, troszkę zawiedziona jestem bo nawet zdjęcia nie dostałam ale gin obiecał,że będziemy próbować cyknąć małej w 3D później bo teraz ma buźkę w łożysku :rofl2: Następna wizyta przed naszym wyjazdem nad morze i u innego gina bo ze swoim akurat minę się ... my 12 wyjeżdżamy a on 13 wraca, a jednak 6-cio tygodniowa przerwa to trochę długo. aaa no i z tego co powiedział to jak spotkamy się następnym razem ( będzie to gdzieś 35tdz) to będziemy termin cc ustalać ;) powiedział, że pewnie na koniec sierpnia bo zwykle od terminu z OM odejmują tydzień.

reklama
Ja dzisiaj bylam u konsultantki w sprawie wywolywania porodu. I myslalam ze pojdzie lepiej :/ tzn liczylam na to ze sie zgodzi na szybsze ale nic z tego. Przynajmniej wiem ze na pewno bede miala robiony masaz szyjki w 40tyg i potem jeszcze raz tydzien pozniej. Mam nadzieje ze to pomoze i zaczne rodzic naturalnie. Nie chce przechodzic jeszcze raz przez to samo pieklo co ostatnio :(

Do góry