reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Shiran współczuję szpitala, mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą a na te bakterie coś dostałaś?
Ja wczoraj zaliczyłam test glukozy, mąż już odebrał wyniki zobaczymy co tym razem.
Ania moja Wera długo była poprzecznie ułożona ale do porodu się obróciła, teraz natomiast już jest główką w dół i mam skopane wszystkie wnętrzności...

reklama
Tak jak mówicie położeiem narazie się nie przejmoję :) jeszcze pary razy sie obruci :)
glukoza 75 i tak jak mówiłyście teraz to ta glukoza nie była straszna zimne i z cytrynką jest do wypicia.. ja z Nati w ciąży miałam to gorące do wypicia i bez cytryny.. dlatego to takie ochydne było ;/
bubles no o tym nie pomyślałam z tym zdięciem hehe :)
Co do anemi to też puki co jest na 10 a min jest 12 więc nie ma tragedii ale z nati nawet po porodzie nie miałam z tym problemu :)
Przynajmniej się śmieję że doktorek nieba mi uchylił bo powiedział że mam jeść tatar od czasu do czasu :szok:
A już taką ochote mam że szok.. teraz już nie jest szkodliwy tylko bez surowego jajka jeść :)

Tak więc ja dziś też po wizycie:D
przyszły moje wyniki z Cytologi i jest jakieś Bakteryjne zapalenie pochwy, dostałam Macmiror 500 w czopkach na 12 dni... koszt 50 zł;] ale wiadomo... powiedział że jedyny jaki może być stosowany w ciąży, jedyny bezpieczny...

I UWAGA! mam w końcu skierowanie na Usg! Kiedy !?!? Już w tą sobotę:D na 15,20:):) w szpitalu^^ ale się cieszę myślałam że będę czekać 2 tygodnie a tu proszę:Dw końcu dowiem się ile moje maleństwo( już nie takie maleństwo) waży^^

Gratuluje udanych wizyt :-)
Moja dzisiaj tez pozytywna, mały ok 1kg wiec juz nie taki mały hihi Ułożenie ma prawidłowe ale wieczorami czuje ze sie kreci i zmienia pozycje wiec to w sumie mało istotne. Wszystko w porządku w każdym razie.
Glukoze ide robić w piątek, mam nadzieje ze będzie OK

Ja też po wizycie, ale tym razem bez USG - dopiero za 2 tygodnie następna. Pessar trzyma, szyjka długa, miękka nadal i tak chyba zostanie. Ale ginekolog zadowolona, rozwarcia nie ma i ta dam - mogę chodzić na spacery! Krótkie, bo krótkie, ale zawsze. Dalej oszczędny tryb życia, ale to i tak nie jest źle. Najlepszy mój mąż był, który jedyne pytanie do ginekolog miał - czy żona może gotować :D

Ania super ze z maluszkiem wszystko dobrze ;)
Shiran szpital trzeba traktować jak kolonie za komuny albo jak
Sanatorium o ! Tylko zycze bys była na porodówce nie na patologii!
Katka to daj znac po usg ;)
Furciaczek super ;)))
Marciatko Fajny maz hehe ;)

reklama
Marciątka hahaha, biedny mężulek martwi się o swoją linie :D chcoiaz facet glodny = zly :D

furciaczek, katka gratuluje udanych wizyt :)

ania, szcesciara jestes ze dali Ci cytrynke i podali jak chlodnego drinka ta glukoze. Mnie polozne powiedzialy ze absolutnie bez cytryny bo zmienia wynik, wiec dwa razy meczylam sie z tym paskudztwem - mam nadzieje ze ostatni raz :)
A tatara tez jestem w szoku, ze ci pozwolili :)

Do góry