reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Soniafka, rosną te nasze chłopy :-) a ty masz na przedniej ścianie cxy tyl.? Bo jak na przedniej, to zawsze ciężej jest uchwycić buźki. Ale pierwsze fotki już masz.
Ja to mam adhd-owca, rusza się zawsze i wierci i badania nie można zrobić a milimetr w prawo czy lewo to nawet kilka dni różnicy.

joani super. Duzy chlopak tak jak nasza cora i maluchy candy i nexiss :)

choco, cudne wiesci, ciekawe czy niespodzianke sie pokaze za tydzien :D

nexiss, gratuluje cory. Kolejna mala ksiezniczka :D

soniafka, super i extra fotki. Tu jest dopiero masa :D

A my po wczorajszej wizycie. Maluch waży 530 g i dalej pozostaje Zosią. Termin sierpniowy coraz bardziej realny. Na wieści o łożysku mam czekać do następnej wizyty - wtedy zrobi USG dopochwowe. W sumie z Maluchem wszystko w porządku, niemniej jednak chyba irytowało go/ją badanie, bo sobie zdjęć nie pozwolił/a robić - tylko tak śmiesznie główką kręciła i pukała w głowicę z USG :p

Marta, to twój maluch chyba trochę straszy niż z OM... Super, że mogłaś podglądnąć :-) zawsze to miłe uczucie.

Gratulację dziewczyny udanych wizyt :) oj rosną dzieciaczki rosną :)
ciekawe ile nasza kruszyna ma .. mam nazieje że na następny tydzień uda się na połowkowe wcisnąć a jak nie to do naszego lekarza na wizytę normalną pojdziemy :) żeby malucha zobaczyć :) a reszte badań w klinice zrobimy :)

Joani, łożysko mam na przedniej ścianie więc być może tak jak napisałaś to też może być po części utrudnieniem ale mojego małego w ogóle trudno było uchwycić bo spał przez całe badanie i zasłaniał się rączką. Najwidoczniej nie chciał, żeby mu przeszkadzać ;-)

te nasze maluszki jakieś wstydliwe i śpiące bo mój podczas ostatniego badania też dał sobie zrobić tylko jedno zdjęcie buzi i rączki a później ciągle się wiercił i zasłaniał rączką :) ale może 19 maja więcej szczęścia do zdjęć będzie :)

reklama
Joani wychodzi na to, że starszy o jakieś 1,5 tygodnia. W sumie by się zgadzało, bo wiem kiedy była owulacja - dość wcześnie - no ale zobaczymy co będzie dalej.

Do góry