reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Hej Dziewczyny,
a ja chcę się troszkę pożalić..
Byłam dziś prywatnie na usg 3D/4D, bo jeszcze nie znałam płci, chciałam sprawdzić czy wszystko okej no i liczyłam na filmik na płycie DVD z pląsającym bobaskiem. W pierwszej ciąży robiłam u innego lekarza niż teraz i byłam zachwycona (jakością i w ogóle tym jak dobrze było widać małą).
A teraz... masakra. Nie dośc, że zapłaciłam 250 zł, co dla mnie jest dużym wydatkiem to w 3/4D to mam tylko główkę dziecka z profilu przez jakieś 2 minuty i nic więcej, reszta badania była wykonana normalnie w 2D, słabo było cokolwiek widać ;( prawie się popłakałam.
Jedyna dobra wiadomość, że dzidzia jest zdrowa, na 90% dziewczynka, ale pan doktor tez pewności nie miał. Ech to wszystko byłoby widać na usg 2D u mojego dra prowadzącego. I nawet żadnego zdjęcia mi nie nagrał ;( szkoda

Alicjaa85 my na obu prenatalnych braliśmy płytę, to z pierwszych badań mamy ok. 5 minutowe nagranie malucha w całości w 3D, więc widać jak fika, ale twarz miał schowaną pod moją kością łonową i nie było za bardzo widać, a teraz mamy ok. 13 minutowe nagranie z całego badania w 2D(na jakość nie narzekam, bo wszystko też zależy jak się maluch ułoży) plus parę ujęć buźki w 3D, oba robione w tej samej klinice, ale przez innych lekarzy stąd różnice:) Niestety te nagrania na płytę to tylko taki bajer dla rodziców i wydaje mi się, że lekarze robią je za przeproszeniem na odczepnego.

Dzięki dziewczyny, mój synuś to kropka w kropkę cały tatuś:-D Ciekawe czy się jeszcze coś zmieni do porodu i będzie bardziej podobny do mnie, jak myślicie?:)

No z pewnością :) Wszak to jednak, choć wyraźne zdjęcie, to jednak dość wczesne zdjęcie. Ja np. po porodzie nie byłam podobna do nikogo i tak przez 2 lata jakieś, a teraz to kropka w kropkę mój Tata jestem

Gratuluje Bubbles i Alicja zdrowych dzieciaczków. Ala trzeba bylo lekarzowi wygarnac czego oczekujesz skoro placisz. Kase wziak a ze ktos niezadowolony to nie jego problem. Przykre to.

Alicja też się cieszę, że Wasza mała zdrowa i gratuluję wstępnie dziewuszki :)

Ja jak we wtorek szłam prywatnie choć fakt byłam na 2d i płaciłam 80 zeta pytałam czy jest możliwość nagrania lub chociaż zdjęcia, mówił że tak ale płyty nie wzioł choć miałam przy sobie, za to wydrukował 4 zdjęcia. Ale w 2d to jedank chyba lepiej na film mieć już lepszą jakość, z tym że moja Wiki to trochę leniwa jak mama (jak byłam u mamy w brzuchu taka sama ponoć), prawie wogóle się nie ruszała, trochę rękami i ustkami, ale nawet :-D Choć usg 4d tam gdzie ja byłam kosztuje 200zł. Nie stać mnie na to, niestety, a nawet nie mam pewności czy zrobiłby nagranie, jak w 2d nie robił choć go o to prosiłam.

reklama
Do góry