reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Wczoraj już nie miałam siły odpisać więc dziś to zrobię :)
Więc tak, lekarz na początek pokazał całe dziecko, po kolei głowę, mózg, ustka (mała coś chyba próbowała bo ciągle ruszała ustkami - chyba ten cukierek przed wizytą ;-)), nosek, potem serduszko prawidłowe 4-komorowe, żołądek prawidłowo wypełniony, pęcherz też, nogi pomierzył, pępowina trzynaczyniowa czyli prawidłowa.
I tak: główka jest w 20t6d, brzuszek 22t2d, kość udowa 21t0d, wody też prawidłowa ilość i waga 435 g.
Nie wiem co tam jeszcze miał mi zbadać, raczej to nie było jako badanie połówkowe, ale do tego doczekam na 23 maja.
Teraz jestem zdecydowanie spokojniejsza :-D

A tu kilka zdjęć z wizyty ;-)

1.jpg2.jpg3.jpg

A tu jest zaznaczona muszelka :-D

44.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 71
  • 2.jpg
    2.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 68
  • 3.jpg
    3.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 77
  • 4.jpg
    4.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 71
  • 44.jpg
    44.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nexiss Gratulację dziewczynki :) super że mała zdrowa :*
no i teraz juz spokojniejsza więc możesz wpaść w wir zakupów :)

Super nexiss, że wszystko ok. Tu w sumie miałaś jakby połówkowe, bo oni dokładnie te wymiary sprawdxają, czy nie ma jakichś większych anomalii w tygodniach poszczególnych narządów i torbieli. Gratulacje córci :-)

Joani, Choco, Nexiss - gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluszków :-) ja już się nie mogę doczekać połówkowych, ale to już za tydzień :D

reklama
Gratulacje dziewczyny!

Koko doczekasz się, tydzień to wcale nie długo...
Nawiasem mówiąc to szkoda że nie można sobie kupić takiego mini usg do domu i codziennie podglądać nasze maluszki :)

Do góry