reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Dzieki Dziewczyny. Na prawde odetchnelam z ulga, bo moj lekarz prowadzacy mowi ze to najwazniejsze badanie, wiec stres byl tymbardziej.
Hehe mąż zachwycony :p:p wszystkim opowiada, że przyjal to ze lzami w oczach :p:p i wszystkim mowi ze nie ma opcji musi byc mieszkanie z dwoma lazienkami :D:D
A w ogole mamy taki ubaw z reakcji znajomych i rodziny :p Jakos sie tak utarlo, ze wszyscy licza po cichu na parke, wiec reakcje ze bedzie dziewczynka sa bezcenne :)

Po wizycie. Najpierw naczekałam się w kolejce, gorąco tam jak nie wiem, albo mi tak duszno było. W końcu doktor przyszedł. Z szyjką wszystko ok, szybkie usg, serduszko bije, pytał o wypis ze szpitala, zapomniałam wybrać przed wizytą i odebrałam po, także na następnej wizycie mu je dam. O płeć nie pytałam bo wiem, że i tak by mi nic nie powiedział.

Ciśnienie znów wysokie ale miałam już codzinną rozpiskę z ciśnienia i już spokój nic nie gadał i mam dalej mierzyć.

Na wypisie z usg wychodzi, że wszystko jest w porządku. Serce 145 bpm. Ważył w dniu usg czyli 17 tc 6 d = 228 g.

Zdjęcia niestety nie dał.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny, gratuluję dobrych wiadomości. Teraz to już chyba same takie będą, mam nadzieję.
Ja po prenatalnych. Na 100% chłopiec. Zdrowy, waży 393 g, serduszko 148 u/min, łożysko na tylnej ścianie, pępowina prawidłowa trójnaczyniowa, wody w normie. Głowa, mózg, serce, kręgosłup, żołądek, nerki, pęcherz, przewód pokarmowy, kończyny górne, dolne wszystko prawidłowe, Buźka prawidłowa, brak rozszczepu, po prostu super. Maluch młodszy o kilka dni, ale wg pani doktor wszystko w normie.
A tu fotka buzi i rączek IMG_20140429_1_7.jpg

Bardzo ruchliwy ten nasz Franuś. Wiercił się i machał rączkami, ziewał a nawet pokazał nam język, łobuziak kochany mały...

Załączniki

• IMG_20140429_1_7.jpg
    IMG_20140429_1_7.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Do góry