reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Hania :D:D tyle, że Wy macie już synka (jest w mniejszości, ale jest! i na pewno się nie da dziewczynom) a u nas hihihi wszyscy nam życza 3 - a ja sie smieje ze tez pewnie byla by dziewczynka, gdyby sie przydarzylo :)

nexiss, maddlena gratuluje wizyt :)
jak tak czytam Wasze wymiary to nasza Mloda wyglada na duza, wczoraj 460 g omg :D
Franus ja Ciebie tez pozdrawiam i macham do Ciebie raczka :D

[SUB]ja po wizycie, niestety o maluszki nie wiem praktycznie nic nowego, tylko, ze szyjka długa i zamknięta. W bonusie na majowke dostałam skierowanie do szpitala z diagnoza wodonercze....
mam nadzieje, ze nie zabawie tu długo. [/SUB]

To teraz moje "zeznania" z wizyty :-)
Co do mnie, to przytyłam tylko 0,5 kg (czyli w sumie 3,5 ) i cholesterolem mam nie zaprzątać sobie głowy, bo skoro jem prawidłowo i prawie chude wszystko, to jest ok. Znowu przypadłość po tatusiu odziedziczona ;-) Szyjka ma 4,3 cm i dzisiaj miałam ph mierzone- 4,5, czyli ok.

A nasz Franek podskakiwał sobie na głowie :-D stąd też mam ostatnio uczucie parcia na pęcherz... ma długie rączki po tatusiu i nóżki po mamusi, że nam termin wg tego przyspiesza o kilka dni.. ale wg obliczeń głowki, brzuszka itp. jest jak z miesiączki. Dzisiaj dokładnie przez 40 min. lekarz przyglądał się organom wewn. ale jak twierdził żadnych nieprawidłowości nie ma. Mały skubaniec siusiał sobie podczas badania, bo na początku pęcherz był pełny a potem opróżniony :-D Buzię chował cały czas, zasłanaiał się raz jedną ręką raz drugą- to po tatusiu, który fotek nie lubi ;-)
Waży 366 g i serduszko biło 157/min.
Na 06.05. mamy połówkowe w klinice, ale po dzisiejszym jestem o wiele spokojniejsza. No to tyle :-)
Maddlena cieszę się, że nasze Franki nam radości tyle przynoszą i jest wszystko ok :-)
Aiwpa a ty masz to od małego, jakiś stan zapalny przeszłaś czy kamienie?

dziewczyna gratuluje wizyt ,

a teraz ja się pochwalę wszystko ok z małą :) waży 432 g

ale bede najprawdopodobniej niestety CC :((( ponieważ łożysko jest za nisko- przodujące jest to dosc groźna .. także trochę zmartwiona tym,
mam sie oszczedzac ale to nie mozliwe

Ostatnia edycja:
Joani super ze z maluszkiem wszystko dobrze :-)
Candy tez u Ciebie sie ciesze, choc z ta cesarka to nie bardzo, ale będzie wszystko dobrze :-)

reklama
Candy Na pewno musisz uważać na siebie, duuuużo odpoczywać, nie przemęczać się. Czasami łożysko łożysko się podnosi, ale przy twoim trybie życia i małym, to pomoc ci jakaś potrzebna... trzymam kciuki, żeby się trochę podniosła. Z tego co wiem, to nie oznacza koniecznie cesarki, tylko wcześniejszy poród, plamienia itp. więc nogi do góry ;-)

Do góry