reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i pięknych baczków! Dzień dobrych wiadomości.

Asta moja koleżanka nie zrobiła przezierności, bo sobie przegapiła i potem już było za późno, więc pewnie da się bez.

reklama
ibinq- Ja za toxo itp. musze sama zapłacić!

Dziewczynki Gratuluję wizyt :)

My jutro na 9.00 ależ mam stresa, nie wiem czy wsio zrozumiem :( moja mi nic nie mówiła o badaniu przezierności karku i nie wiem czy mi zrobi bo jak by chciała to juz jutro by mogła??? Bo to między 11-13 tyg.? A ja 10 i 2 dni to jako 11 tak? bosz jaka ja zamotana, to z tego stresu :(

Dziewczyny - to badanie może być w 12t5 dc? Tak wypadałaby mi wizyta... Bo to licząc po ginekologicznemu to jest 13 tydzień a nawet 14!

Dziewczyny to badanie najlepiej wykonac od 11 do 13tyg+6 dni ciąży, wiec Karolina chyba u ciebie za wczesnie, E-de u Ciebie dobry termin, wg lekarza bedziesz wtedy w ciązy 12 tygodni bo oni liczą skonczone tygodnie przynajmniej moj liczy skonczone :-)

Wykałaczka ja miałam łozysko przodujące, wszyskto było ok :) nie martw się będzie dobrze. Niby przodujące może zejść na dół i zasłonić "wyjście" maluszkowi, wtedy cc potrzebna.

Wykałączka - nic się nie przejmuj, na tym etapie trofoblast może sobie być przodujący i to jeszcze nic nie znaczy - ja miałam tak z Adasiem w 10tc ale potem łożysko już się umiejscowiło tam gdzie powinno :-D
Trza obserwować, ale nic się nie bać - lekarz widział, to i będzie wiedział jak zadziałać jakby co.

Wykalaczka u mnie to samo tylko moj gin to kosmowka nazwal, powiedZial tez, ze wcale nie jest mowione, ze lozysko nie pojdzie do gory. No i kazal mi z przytulaniem nie szalec..masz to samo?

ja juz po wizycie
naczekalam sie 2,5 godz juz myslalam ze synka nie zdarze odebrac zprzedszkola ale wszytsko na styk
poogladalam maluszka,ma sie dobrze i ma 7,8cm luteina odstawiona:-)

reklama
Do góry