reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
A ja mam wizytę jutro wieczorem,juz się boje i stresuje...:-( ciekawe czy u mnie już będzie widać co tam rośnie w brzuszku ;-)

super! pierwszy chłopczyk na naszym wątku... gratulacje!!!:-):-):-)

jeśli chodzi o rozpoznawanie płci na tym etapie to z tego co wiem lekarze patrzą na nub. Jak jest bardziej skierowany do góry to chłopczyk a jak nie to dziewczynka.

Ostatnia edycja:
No laski, to będziemy fotki obserwowac, nawet jeśli ma któraś lekarza który tej teorii nie wyznaje to będziemy porównywac :-)

reklama
LORI wiesz nie chodzi o to że nie zauważy, ale właśnie podobno nie każdy lekarz tą teorie wyznaje... Niektórzy wolą czekac na dalszy etap ciąży a w 13tc skupiają się na przeziorności...

A patrzcie tutaj jakie testy dziewczyny robią: "ja lyzeczke sody wsypalam do pojemniczka i siurnelam na nia na chlopca sie pieni na dziewczyne nic se nie dzieje ale niby od 10 tc to sie robi mi wyszlo na dziewuszke no i na usg pokazala pitulke" I jeszcze laski o jakimś teście z gotowanej czerwonej kapusty piszą, masakra czego to ludzie nie wymyślą:-D.

Oooo znalazłam opis tego magicznego "naparu":
"siekasz kapuste drobno w tym czasie gotujesz wode bez soli i wrzucasz kapuste do wrzecej wody gotujesz 10 min odlewasz np pol szklanki soku i pol szklanki moczu(musi byc ich tyle samo )i mocz wlewasz do soku z kapusty. i jak wyjdzie rozowy chlopiec taki sam kolo czyli fiolet granat dziewczynka. wazne ze mocz musi byc pierwszy np jak sie obudzisz na siku o 4 rano to ten mocz a nie ten co wstaniesz juz o 7 .
tak to wyglada Załącznik 434926to jest juz z moczem
a sama woda od kapusty Załącznik 434928"

Do góry