reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
A ja mam wizytę jutro wieczorem,juz się boje i stresuje...:-( ciekawe czy u mnie już będzie widać co tam rośnie w brzuszku ;-)

super! pierwszy chłopczyk na naszym wątku... gratulacje!!!:-):-):-)

jeśli chodzi o rozpoznawanie płci na tym etapie to z tego co wiem lekarze patrzą na nub. Jak jest bardziej skierowany do góry to chłopczyk a jak nie to dziewczynka.

Ostatnia edycja:
No laski, to będziemy fotki obserwowac, nawet jeśli ma któraś lekarza który tej teorii nie wyznaje to będziemy porównywac :-)

reklama
LORI wiesz nie chodzi o to że nie zauważy, ale właśnie podobno nie każdy lekarz tą teorie wyznaje... Niektórzy wolą czekac na dalszy etap ciąży a w 13tc skupiają się na przeziorności...

A patrzcie tutaj jakie testy dziewczyny robią: "ja lyzeczke sody wsypalam do pojemniczka i siurnelam na nia na chlopca sie pieni na dziewczyne nic se nie dzieje ale niby od 10 tc to sie robi mi wyszlo na dziewuszke no i na usg pokazala pitulke" I jeszcze laski o jakimś teście z gotowanej czerwonej kapusty piszą, masakra czego to ludzie nie wymyślą:-D.

Oooo znalazłam opis tego magicznego "naparu":
"siekasz kapuste drobno w tym czasie gotujesz wode bez soli i wrzucasz kapuste do wrzecej wody gotujesz 10 min odlewasz np pol szklanki soku i pol szklanki moczu(musi byc ich tyle samo )i mocz wlewasz do soku z kapusty. i jak wyjdzie rozowy chlopiec taki sam kolo czyli fiolet granat dziewczynka. wazne ze mocz musi byc pierwszy np jak sie obudzisz na siku o 4 rano to ten mocz a nie ten co wstaniesz juz o 7 .
tak to wyglada Załącznik 434926to jest juz z moczem
a sama woda od kapusty Załącznik 434928"

Do góry