reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

wykałaczka i love - fajne wieści, bardzo się cieszę :)))))))))))
galaxia trzymam kciuki za dziś!
carloska - o Tobie też pamiętam, odzywaj się kochana! &&&&&&&

Ja dziś byłam na szybki podgląd mojego paproszka - i seruszko bije, ma 2,1 cm. Co mnie zmartwiło to to, że byłam już na USG dwa razy wcześniej. Wg USG dziecko było najpier jeden a potem dwa "dni starsze niż z OM a dziś dwa dni "młodsze" niż to wynika z OM... Czy to nie jest niepokojące?

Pamiętaj, że wiek z pomiarów zależy tylko i wyłącznie od tego jak gin zaznaczy te plusiki na obrazie płodu/zarodka ;-) Ponadto na wydruku z usg masz obok pomiaru (długość) i wieku ciąży jeszcze takie "widełki"

Zacytuję mój wydruk:
CRL 37,60mm 10w5d 10w1d-11w1d ---> i o to mi chodzi- wielkość dzidzi odpowiada wiekowi ciąży pomiędzy początkiem 11 i 12 tc. A jeszcze kiedyś na monitorze obok wyniku pomiaru widziałam, że się wyświetla +/- 3dni.

Więc spoko, najważniejsze, że serduszko bije :-D

reklama
carloska trzymam kciukasy bardzo, bardzo mocno za jutrzejszy dzień!!!
e-de myśle że na tak wczesnym etapie takie nieduże różnice nie powinny Cie martwić. moj dzidziolek na ostatniej wizycie był młodszy o dzień w porównaniu z OM (to zależy od tego kiedy miałaś owulację). Lekarz mówił że pomiary na tym etapie mogą się różnić ponieważ dzidźka jest jeszcze mała i trudno ją zmnierzyć tak bardzo dokładnie. nie martw się, jest serduszko, dzidzia ma prawidłowy wymiar jak na ten tydzień więc główka do góry!!! ciesz się i nie stresuj:tak:

carloska trzymam kciuki!
e-de nie ma powodu do zmartwien, moze ten drugi lekarz ma "inne oko" i inaczej zmierzył, moze na innym sprzecie, spoko takie roznice to nie roznice, ja raz mialam date porodu z usg na 1maja, innym razem na 11 a jeszcze innym na 23 i wtedy sie juz zmartwilam bo na prawde wg Om powinnam rodzic 5 maja :-(

Ja juz po. Genetyczne wyszlo super :-)
Dzidzia ma 6,4cm, zadnych wad, przeziernosc karku ok, serce 160u/min
Jestem zachwycona wizyta :-):-)

IMG (2).jpgIMG_0001.jpg

E-DE nie martw się, takie maleństwo to nie sposób zmierzyc dokładnie... Nawet starsze jak jest to ciężko... ja pamiętam że raz to miałam pomiar młodego to jak zmierzył brzuszek i kośc udową a potem główke to był ponad tydzień różnicy... Tak więc spokojnie...

WYKAŁACZKA no mój młody to był w brzuchu baaardzo ruchliwy, szczególnie nocą, za to jak miałam katg to zawsze spał i to dupcią się odwracał że ciężko było go posłuchac, raz mu tętno tak uciekało że mnie do szpitala wysłali...

CARLOSKA trzymam kciuki

Galaxia piękna dzidzia! Powiedz mi czy dobrze interpretuję, że na drugim zdjęciu po prawej stronie to są stópki z paluszkami? Niesamowite, że takie malutkie szczególiki są już widoczne :-).

Moja dzisiejsza wizyta trwała całe 2 minuty, dr zajrzał, przepisał nystatynę i tyle... Na bóle brzucha nic nie powiedział, badań żadnych, kiedy USG nie wiem, ech... :-(

reklama
Do góry