reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

karola ano widzisz... wszystko coś oznacza... bóle przede wszystkim. kładź się na boku, jemu nic nie będzie, przekręci się ładnie najwyżej. a jak Ty radzisz sobie z językiem? kurde, współczuję sytuacji z Natalką! oby to tylko wrogość do obcego kraju i języka była.

reklama
monia-no ja Kali jeść Kali pić w mówieniu, a rozumiem troszkę więcej, no ale muszę nie mam wyjścia. Stresa mam przed tymi wizytami jak nie wiem :(

Galaxia

Bo pisałaś, że sama nie wiesz co najlepsze czy jak najpierw skurcze są czy najpierw wody odejdą to napisałam, że najlepsze jest tylko po porodzie :-D
hehe ciąża mi na mózg pada :-)

Galaxia- a jak Ty się czujesz kochana? Nic a nic się nie zapowiada? sms stosujesz?

heh miałam już wszystkie możliwe objawy, dzięki biegunce mam chyba jelita przeczyszczone na kolejne pół roku, wychodzący czop zaraz się skończy, nawet krew była a tu dupa :-) Stosuje stosuje, mieszkanie błyszczy, chłop zaspokojony, magnez łykam i nic xD

hello
Gratuluję udanych wizyt.
Monia ciutkę dziwny ten Twój gin w moim odczuciu, ale najważniejsze, że Ty mu ufasz.

Ja po usg, W odwrócony głową w dół , waga orientacyjna z usg to 3480 +/- 450g, więc mała kluseczka, z wymiarów brzuszka - ciąża donoszona;-)
Spojenie moje ma się dobrze, pomiar w normie.
U anestezjologa oczywiście formalność.
Jutro śmigam do ginki, będę naciskać na wyjęcie pessara, bo w najbliższym czasie chciałabym urodzić. Ręcę nadal drętwieją strasznie, kolejna nieprzespana noc za mną.

Karola
może sprawdź w domu z mężem. Wzrok to zawsze możecie, że jedno coś pokazuję, drugie oczko zasłoni. Ze słuchem trudniej, nie badali Małej aparatem?

annaoj - a widzisz ! latarka pomogła - hahahaha :) A tak serio to cieszę się bo wiem jak Ci zależało...

karola - ja się wcale Natalce nie dziwie - ja tego języka też nie znoszę! Wrrr. Nie masz absolutnie nikogo kto by mógł pójść z Tobą do lekarza jako tłumasz? Wiesz moja ciocia jak była na początku w Niemczech to najwięcej ludzi poznała na polskich misjach - i tez bardzo jej pomogli m.in. u lekarzy - bo ona pojechała tam nie znając nawet jak jest TAK i NIE. Trzymaj się i mam nadziej, że wyjdzie wszystko ok.

Jeszcze zapomniałam napisać, że to pierwsza ciąża, że im bliżej końcówki tym mam lepsze wyniki z krwi, wsio co zwykle w dół szło, idzie w górę. Tylko CRP nie dobre, bo ciutkę powyżej normy, ale mam nadzieje, że to dlatego, że oprycha mi wyskoczyła na wardze.

reklama
Do góry