reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Uff...przeżyłam :) Lekarz okazał się śmiesznym Arabem ;) Mówi po polsku trochę jak dziecko :p
Posłuchaliśmy serduszka Hani - 152 :)
Pobrał wymaz - poprosiłam, że chce bez wziernika i bez problemu wykonał to tak jak chciałam :)
Dał zwolnienie do 08.09 - bo jak powiedział nie mogą wydać powyżej terminu porodu. A jak się przenosi to co wtedy??? Ech.. będę się martwić 9. września ;)

Dzięki za wsparcie :)

reklama
mag_dzia - moja mama pielęgniarka twierdzi że nie istnieje takie zjawisko jak miła położna. Może nie do końca się z nią zgadzam bo na parę miłych trafiłam, ale większość faktycznie straszna... Porodówkę jeszcze zobaczysz z każdej strony jak już tam trafisz ;-).

AnnieTess - jak się przenosi to potem podobno dają takie króciutkie po 2-3 dni :baffled:, ale to też niby od lekarza zależ bo inaczej daje państwowy a inaczej prywatny. Serducho Hani wali książkowo :-)

reklama
Zgłaszam się po wizycie. Z Bąbelkiem wszystko ok, badania mam super, ciśnienie też czyli ok poza moim łożyskiem, które jest niskoschodzące - zero dźwigania itp. Jakby się pojawiło jakieś nawet drobne krwawienie od razu mam jechać na IP... troche się wystraszyłam...:-/
Za 2 tyg. mam jechać na GBS a następna wizyta dopiero 10.09 chyba, że coś się będzie działo (mam nadzieje, ze nie!)

magdzia to rzeczywiście na france trafiłaś, jakby nie mogła normalnie odpowiedzieć. Trzymam kciuki za jutro :)))

Annie gratulki z udanej wizyty, serducho bije super książkowo :-)

Do góry