reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Byłam dziś na wizycie - wszystko ok, Mała waży ok.2,150 kg :-D

super że wszystko dobrze i już waga ładna. Mi lekarz mówił że te 2 kg to już taka magiczna granica ;-)

Madajka ja się obawiam wagi mojego Maluszka bo już ma prawie 2kg, więc jak dojdzie do 5 jak Ty piszesz to będzie dopiero kloc. Ja w sumie też malutka nie byłam bo ważyłam 4.100 po urodzeniu, ale zeby 5 kg? Troszke mnie to przeraza bo to moja pierwsza ciąża i nie wyobrażam sobie urodzić SN tak duze dziecko. Na moje pytanie o rodzaj porodu moj gin powiedział, że zobaczymy jak duze bedzie dziecko. Tak więc kwestia CC jest otwarta.

nie martw się, mała szansa że będzie blisko 5 kg bo jednak aż tak dużo takich dużych dzieci się nie rodzi, a nawet jak się trafi to nikt nie będzie ryzykował z sn.

e-de - kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&

camelka- 2kg w 32tc to normalna waga, raczej nie grozi Ci 5kg dziecko;) mój miał w 33tc 2300g i lekarz powiedział, że pewnie będzie z 3,5kg. Zresztą waga z USG ma błąd pomiaru +/- 500g.

camelka

Mi dokładnie gin powiedział tak jak Judyś pisze :tak: Jaśminka w 33 tyg. miała 2100 a lekarz powiedział, że do porodu tak pi razy drzwi opcjonalnie on stawia 3500 ale też zaznaczył, że USG może się machnąć o te 500g :tak:No i to liczył według tego jak dziecko przybierało na wadze w ciągu ostatnich paru wizyt

hej dzieewczyny no bylam na wizycie u gina 21/07 i mlody juz wazyl 2300!!!!i to byl 29/30 tydzien :-) bylam u poloznej i ona teraz mierzy brzuszek i juz mowi ze duzy bedzie chlopak bo idzie w lini na 5kg......wiec.....cc chyba mi sie szykuje teraz wizyte mam za 3 tygodnie i po tej juz beda co 2 tygodnie......zeby zobaczyc jak malenstwo rosnie :-)

Madajka mnie tak straszyli w pierwszej ciąży. Z usg tego w 38tyg wychodziło 3600, a jak do porodu przyjechałam to położna, że duże dziecko będzie, pewnie koło 4kg, a Młody się urodził przeciętny 3450 i 53 cm. Okazało się, że macica mi się tak jakoś naciągnęła i bardziej uwypukliła od zewnętrznej. Może wcale Twój synuś nie będzie taki duży.

reklama
hejo :)
ale w nocy obudzil mnie bol brzucha..tak mi sie siku chcialo...powiem wam ze gorzej mi sie spi w nocy niz w dzien:eek:
galaxia bole minely?ja mam krzyzowe czesto przy mlodym mialam takze teraz tez sie spodziewam..

Do góry