reklama
Właśnie nic do tej pory nie było, takie rzeczy raczej się pojawiają wcześniej, poza tym tydzień przed tym usg miałam robione u doktora u którego coś takiego nie przeszło by zauważone. To dziewczę co robiło mi usg to jakiś taki przerost treści nad formą był, niby młoda babka a mniemanie o sobie miała jakby co najmniej ona wynalazła ultrasonografię. Zadawała mi pytania typu :kto prowadzi ciążę, kto usg robi, kto robił amnio? A jak udzielałam odpowiedzi to głupkowato komentowała: o to Inflancka nie umie zdiagnozować pacjentek że nam podsyła? Mówię krowie, że z pogotowia tu trafiłam, bo na własne życzenie to musiałabym chyba być bardzo nietrzeźwa, żeby się kazać tu przywieźć. A co to za profesor od amnio , bo nie znam? To jej powiedziałam, że nie wypada się przyznawać bo to autor podręczników genetyki
Później pyta mnie: a co będzie? No to odpowiadam: co będzie to będzie, nie wróżę z kart droga pani.
-Ale ja o płeć pytam!
-Ja:A to pani nie widzi co będzie? To jakaś nowa metoda, że pacjentka ma zgadywać i jak zgadnie to badanie odbędzie się w milszej atmosferze?Czy dostanę dropsa?
Generalnie jak to opowiedziałam mojemu ginowi to się aż zatrząsł i mówił, że kilka jego pacjentek, które miały nieprzyjemność tam przebywać mówiło to samo. A potem wielką tajemnicę robili z tego co w opisie, więc mówię, że chce przeczytać, bo zamierzam skorzystać z przysługującego mi prawa do wglądu w MOJĄ dokumentację medyczną.
Nic, pójdę do jakiegoś normalnego lekarza na usg, sprawdzimy i będziemy działać. Generalnie poszerzenie komór może nastąpić w wyniku wodogłowia lub infekcji wirusowych typu opryszczka, toxo, cytomegalia. Z czego żadnych nie mam i nie miałam, więc nie zamierzam sobie ciśnienia podnosić póki ktoś tego nie sprawdzi. Sorry, że się tak rozpisałam, ale mam mega traumę po tym szpitalu.
Monia- oj źle jest źle, zrobiłabym fotę, ale moja duma by na tym ucierpiała
Później pyta mnie: a co będzie? No to odpowiadam: co będzie to będzie, nie wróżę z kart droga pani.
-Ale ja o płeć pytam!
-Ja:A to pani nie widzi co będzie? To jakaś nowa metoda, że pacjentka ma zgadywać i jak zgadnie to badanie odbędzie się w milszej atmosferze?Czy dostanę dropsa?
Generalnie jak to opowiedziałam mojemu ginowi to się aż zatrząsł i mówił, że kilka jego pacjentek, które miały nieprzyjemność tam przebywać mówiło to samo. A potem wielką tajemnicę robili z tego co w opisie, więc mówię, że chce przeczytać, bo zamierzam skorzystać z przysługującego mi prawa do wglądu w MOJĄ dokumentację medyczną.
Nic, pójdę do jakiegoś normalnego lekarza na usg, sprawdzimy i będziemy działać. Generalnie poszerzenie komór może nastąpić w wyniku wodogłowia lub infekcji wirusowych typu opryszczka, toxo, cytomegalia. Z czego żadnych nie mam i nie miałam, więc nie zamierzam sobie ciśnienia podnosić póki ktoś tego nie sprawdzi. Sorry, że się tak rozpisałam, ale mam mega traumę po tym szpitalu.
Monia- oj źle jest źle, zrobiłabym fotę, ale moja duma by na tym ucierpiała
Ostatnia edycja:
love baby:)
Fanka BB :)
Hey dziewczynki na wstepie dziekuje za kciuki;-)
Ale stało się... ten ból szyjki spowodowany jest mocnym parciem synka...
Mam 1cm rozwarcia i 1cm szyjke skrócona
Pobrał wymaz i kazał za tydz. odebrac.
Za mam lezec i nie wstawac przez 3 tyg ZAKAZ MI DAŁ.
A po 3 tyg. jak sie uda mam przyjsc zwazyc małego i jak bedzie za duzy od 4000 to cesarka.
A tak maluszek ok, wazy 2740g i jest główka w dół
STRASZNI SIĘ BOJE POWOLI...
monia mam nadzieje ze bede w top10 a nie top3;-)
sanya co za baba,chba sie nudzi zyciowo.. trzymam kciuki za USG u kogos normalnego;-)
Ale stało się... ten ból szyjki spowodowany jest mocnym parciem synka...
Mam 1cm rozwarcia i 1cm szyjke skrócona
Pobrał wymaz i kazał za tydz. odebrac.
Za mam lezec i nie wstawac przez 3 tyg ZAKAZ MI DAŁ.
A po 3 tyg. jak sie uda mam przyjsc zwazyc małego i jak bedzie za duzy od 4000 to cesarka.
A tak maluszek ok, wazy 2740g i jest główka w dół
STRASZNI SIĘ BOJE POWOLI...
monia mam nadzieje ze bede w top10 a nie top3;-)
sanya co za baba,chba sie nudzi zyciowo.. trzymam kciuki za USG u kogos normalnego;-)
marzenka21
Fanka BB :)
love ladnie mlody warzy:-)dasz rade kochana te 3 tygodnie wylezec bo pozniej juz czasu nie bedzie na takie blogie lenistwo;-)
ja dzis mam wizyte i ciekawa jestem jak tam moja piczka
ja dzis mam wizyte i ciekawa jestem jak tam moja piczka
reklama
sanya współczuje spotkania 3stopnia z kretynką! trzymam kciuki za normalne usg u normalnej, kompetentnej osoby. a co do stóp...eeee tam. teraz tym bardziej nie wierzę, że jest tak źle!
love w takim razie leż, odpoczywaj i zapomnij o opiece nad córcią (wykorzystaj rodzinę, może mini kolonie u dziadków?) a nade wszystko zapomnij o remoncie i sprzątaniu!!!! 3tyg. to nie tak długo. my leżymy z dziewczynami już dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo i jakoś się udaje. najważniejsze, żebyś przytrzymała małego ile się da.
marzenka kciuki zaciśnięte! &&&
love w takim razie leż, odpoczywaj i zapomnij o opiece nad córcią (wykorzystaj rodzinę, może mini kolonie u dziadków?) a nade wszystko zapomnij o remoncie i sprzątaniu!!!! 3tyg. to nie tak długo. my leżymy z dziewczynami już dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo i jakoś się udaje. najważniejsze, żebyś przytrzymała małego ile się da.
marzenka kciuki zaciśnięte! &&&