annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Mag_dzia cieszę się z dobrych wiadomości. Piękne zdjęcie do albumu:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
annaoj Galaxia magda
Ciesze sieze wizyty wypadly pomyslnie ")
Bobaski przybieraja nam na wadze szybciutko bo niby nawet teraz do 200-250gr tyg.
monia zobaczymy co powie jutro ginek (jutro mam wizyte na NFZ=slaby sprzet)
a w piatek u mojego ginka prywatnie tam bardziej wiarygodne pomiary daje ( ostatnio jak bylam to ten na NFZ podal wage o 280gr mniejsza niz moj ginek dzien pozniej na dobrym sprzecie) MAM NADZIEJE ZE NA KONIEC SIE O 1KG NIE POMYLI !!!
Trzymam kciuki jesli mamy jutro jakies podgladanka
kurcze dałyście mi do myślenia. Całą noc myślałam i myślałam. więc chyba zrobię ale sama w lab gdzie robię badania. I tak i tak to płatne a nie chce żeby wyszło tak że podważam kompetencje lekarza... i tak dopiero antybiotyk podadzą przy porodzie więc nie musi o tym wiedzieć... Kurcze mam nadzieję że będzie ok tyle o tym wczoraj czytałam że maluszek moze nawet umrzeć :-(
Kademi sliczna buzinka i te paluszki malutkie
Dobrze ze szyja trzyma , postepuj tak pieknie jak to tej pory i Jasminka wyjdzie na swiat jak trzeba;-)
monia to jestem w szoku rowniez z ta Twa szyjka ... 1cm /1,5cm to juz niebezpiecznie .
Kolezanka miala 1cm i 12 tyg lezala plackiem na podtrzymaniach itp.
Moja ostatnio miala 3,8cm czyli prawidlowo (miesiac temu)
Teraz ide wtorek (NFZ) i piatek (moj ginek) to zobaczymy co tam wylicza
Jestem tez ciekawa wagi babelka.. a jest chyba juz ogromny bo naprawde czasem cierpie juz jak sie przemieszcza
Magda dobre wieści, super.
Karolina niedawno czytałam artykuł, że tylko polscy lekarze zalecają leżenie w ciąży. W pozostałych krajach europejskich leżenie zaleca się tylko pacjentkom, które wcześniej poroniły, urodziły przedwcześnie albo mają jakieś konkretne problemy zdrowotne. Co kraj to inne teorie.
Po wizycie szyjka w ciut gorszym stanie, ale leżąc powinnam dotrzymać do końca lipca, oby. Dostałam całą serie badań do zrobienia i za 2,5 tygodnia do kontroli. W czwartek ginka da mi znać czy wymaz jest ok.
Na usg W waży około 2200, sporo, ale biorąc wszystko pod uwagę cieszę się, obrócił się znowu miednicowo i z tego jestem już mniej zadowolona, bo czasu i miejsca coraz mniej, a jednak wolałabym sn. Zobaczymy co będzie na usg w połowie sierpnia, jeśli dotrzymam oczywiście.