reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
To ja bede Pocieszac :)

annaoj Galaxia magda
Ciesze sieze wizyty wypadly pomyslnie ")
Bobaski przybieraja nam na wadze szybciutko bo niby nawet teraz do 200-250gr tyg.

monia zobaczymy co powie jutro ginek (jutro mam wizyte na NFZ=slaby sprzet)
a w piatek u mojego ginka prywatnie tam bardziej wiarygodne pomiary daje ( ostatnio jak bylam to ten na NFZ podal wage o 280gr mniejsza niz moj ginek dzien pozniej na dobrym sprzecie:szok:) MAM NADZIEJE ZE NA KONIEC SIE O 1KG NIE POMYLI !!!

Trzymam kciuki jesli mamy jutro jakies podgladanka :)

Te pomylki przy USG to niestety norma bo na USG mozna oszacowac wage a nie podac jaka rzeczywiscie jest. Znam przypadki ze kazali komus robic cc bo dziecko powyzej 4kg a rodzilo sie 3.5kg.

kurcze dałyście mi do myślenia. Całą noc myślałam i myślałam. więc chyba zrobię ale sama w lab gdzie robię badania. I tak i tak to płatne a nie chce żeby wyszło tak że podważam kompetencje lekarza... i tak dopiero antybiotyk podadzą przy porodzie więc nie musi o tym wiedzieć... Kurcze mam nadzieję że będzie ok tyle o tym wczoraj czytałam że maluszek moze nawet umrzeć :-(

Galaxia roz, ja tez robie prywanie bo u mnie nie robia. Warto dla swietego spokoju :)

Kademi sliczna buzinka :) i te paluszki malutkie:-D
Dobrze ze szyja trzyma , postepuj tak pieknie jak to tej pory i Jasminka wyjdzie na swiat jak trzeba;-)

monia to jestem w szoku rowniez z ta Twa szyjka ... 1cm /1,5cm to juz niebezpiecznie .
Kolezanka miala 1cm i 12 tyg lezala plackiem na podtrzymaniach itp.

Moja ostatnio miala 3,8cm czyli prawidlowo (miesiac temu)
Teraz ide wtorek (NFZ) i piatek (moj ginek) to zobaczymy co tam wylicza :-p
Jestem tez ciekawa wagi babelka.. a jest chyba juz ogromny bo naprawde czasem cierpie juz jak sie przemieszcza:sorry:

Monia a ile ta twoja szyjka miala na poczatku? Nie wazne ile ma (ja tez mam krotka) ale wazne czy sie skraca czy nie. Mnie tak w ostatniej ciazy jeden lekarz nastraszyl - wlasnie ta krotka szyjka... a to nie o to chodzi. Nie skracala mi sie wiec bylo dobrze, rozwarcia zero, porod po terminie I jeszcze cc bo szyjka sie nie rozwierala.

Magda dobre wieści, super.

Karolina niedawno czytałam artykuł, że tylko polscy lekarze zalecają leżenie w ciąży. W pozostałych krajach europejskich leżenie zaleca się tylko pacjentkom, które wcześniej poroniły, urodziły przedwcześnie albo mają jakieś konkretne problemy zdrowotne. Co kraj to inne teorie.

Po wizycie szyjka w ciut gorszym stanie, ale leżąc powinnam dotrzymać do końca lipca, oby. Dostałam całą serie badań do zrobienia i za 2,5 tygodnia do kontroli. W czwartek ginka da mi znać czy wymaz jest ok.
Na usg W waży około 2200, sporo, ale biorąc wszystko pod uwagę cieszę się, obrócił się znowu miednicowo:baffled: i z tego jestem już mniej zadowolona, bo czasu i miejsca coraz mniej, a jednak wolałabym sn. Zobaczymy co będzie na usg w połowie sierpnia, jeśli dotrzymam oczywiście.

annoj z pozycja tez cie pociesze ze na tym etapie to dziecko ma kupe miejsca do obrotu, zreszta jak tak lezy to znaczy ze sie do porodu nie przygotowuje, co w twojej sytuacji jest dobre :) Ania mi sie obrocula glowka w dol dopiero w polowie 38 tc a polozne opwiadaly ze czasem dziecko sie ustawia prawidlowo dopiero przed samym porodem. Mi zalecano stanie na czworaka I bujanie biodrami na obrot a jakas polozna starej daty polecila dotykanie brzucha mrozonka ;) bo niby dziecko ucieka od zimna. Nie wiem czy to pomoglo czy poprostu obrocila sie w odpowiednim dla siebie czasie ale sprobowac nie zaszkodzi :)

Dziewczyny gratuluje wizyt !!!! Moja mała ostatnio mocno mnie kopie że aż boli - na szczęście za tydzień mam wizytę to sprawdzimy co tam u Oliwki słychać ;)

Cytryna wiem, że w teorii jeszcze ma trochę czasu, tylko ginka od usg powiedziała, że jest spory i jeśli w najbliższym czasie się nie obróci to już marne szanse, chociaż niby u wieloródek (czyli jak ja) nawet większe dzieciaki się zdarza, że się obracają przy końcówce.
Ja po prostu bardzo nie chce cc, a pomimo tego, że wiem, że czasem w takim ułożeniu dziewczyny rodzą sn, nie zdecydowałabym się.
Mam nadzieje, że będzie u mnie tak jak u Ciebie i dzieć w końcu się obróci.
Na pocieszenie usłyszałam, że dzieciaki ułożone miednicowo mają szczęście w życiu (lekarka się tak właśnie urodziła;-))

magdzia-piękne zdjęcie :-)
cytryna-wiem z doświadczenia że waga wg usg to tylko szacunkowe pomiary.Już pisałam jak przyjmowali mnie na IP to mówili że Amelia ma 3600 urodziła się 2250:-)

iryska no wlasnie :) dlatego love baby te 280 gram to pomylka w normie :) Tutaj nie chca wazyc na usg wlasnie dlatego bo za duzo bledow jest.

monia mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie dobrze i szyjka krotka ale sie bedzie trzymac bez rozwarcia :)

annaoj kce moja sie urodzila ponad 4kg, jak sie obrocila, wiec trzymam kciuki za obrot twojego malucha :)

Melduje z tel. Bo niema mnie w domu (uciekłam do cioci ,bo u mnie plac budowy i remontów)

Przedewszystkim magdzia sliczna kruszyka
:)

Galaxia mi gin powiedział ze te paciorkowce to teraz obowiązkowo na przyjęciu do porodu wyniki trzeba mieć ..
Kazał przyjść za 2 tyg na wymaz (35tc)

Z moim synusiem wszystko pięknie :D
Ułożony główka w dół , wazy 2160:D
:)
Teraz wizyta w piątek u ginka prywatnego :p
Za 2tyg znów na Nfz :)

A macie plan porody ???
Bo mi kazał dostarczyć na za 2 tyg:szok:...

reklama
ale slodka minke ma :-)
super ze wszystko gra:-)
love u mnie bedzie bral wymaz w 36 tygodniu na te paciorkowce..
a o co chodzi z tym planem porodu?
ladnie maly ci warzy:-)

Do góry