reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
To ja bede Pocieszac :)

annaoj Galaxia magda
Ciesze sieze wizyty wypadly pomyslnie ")
Bobaski przybieraja nam na wadze szybciutko bo niby nawet teraz do 200-250gr tyg.

monia zobaczymy co powie jutro ginek (jutro mam wizyte na NFZ=slaby sprzet)
a w piatek u mojego ginka prywatnie tam bardziej wiarygodne pomiary daje ( ostatnio jak bylam to ten na NFZ podal wage o 280gr mniejsza niz moj ginek dzien pozniej na dobrym sprzecie:szok:) MAM NADZIEJE ZE NA KONIEC SIE O 1KG NIE POMYLI !!!

Trzymam kciuki jesli mamy jutro jakies podgladanka :)

Te pomylki przy USG to niestety norma bo na USG mozna oszacowac wage a nie podac jaka rzeczywiscie jest. Znam przypadki ze kazali komus robic cc bo dziecko powyzej 4kg a rodzilo sie 3.5kg.

kurcze dałyście mi do myślenia. Całą noc myślałam i myślałam. więc chyba zrobię ale sama w lab gdzie robię badania. I tak i tak to płatne a nie chce żeby wyszło tak że podważam kompetencje lekarza... i tak dopiero antybiotyk podadzą przy porodzie więc nie musi o tym wiedzieć... Kurcze mam nadzieję że będzie ok tyle o tym wczoraj czytałam że maluszek moze nawet umrzeć :-(

Galaxia roz, ja tez robie prywanie bo u mnie nie robia. Warto dla swietego spokoju :)

Kademi sliczna buzinka :) i te paluszki malutkie:-D
Dobrze ze szyja trzyma , postepuj tak pieknie jak to tej pory i Jasminka wyjdzie na swiat jak trzeba;-)

monia to jestem w szoku rowniez z ta Twa szyjka ... 1cm /1,5cm to juz niebezpiecznie .
Kolezanka miala 1cm i 12 tyg lezala plackiem na podtrzymaniach itp.

Moja ostatnio miala 3,8cm czyli prawidlowo (miesiac temu)
Teraz ide wtorek (NFZ) i piatek (moj ginek) to zobaczymy co tam wylicza :-p
Jestem tez ciekawa wagi babelka.. a jest chyba juz ogromny bo naprawde czasem cierpie juz jak sie przemieszcza:sorry:

Monia a ile ta twoja szyjka miala na poczatku? Nie wazne ile ma (ja tez mam krotka) ale wazne czy sie skraca czy nie. Mnie tak w ostatniej ciazy jeden lekarz nastraszyl - wlasnie ta krotka szyjka... a to nie o to chodzi. Nie skracala mi sie wiec bylo dobrze, rozwarcia zero, porod po terminie I jeszcze cc bo szyjka sie nie rozwierala.

Magda dobre wieści, super.

Karolina niedawno czytałam artykuł, że tylko polscy lekarze zalecają leżenie w ciąży. W pozostałych krajach europejskich leżenie zaleca się tylko pacjentkom, które wcześniej poroniły, urodziły przedwcześnie albo mają jakieś konkretne problemy zdrowotne. Co kraj to inne teorie.

Po wizycie szyjka w ciut gorszym stanie, ale leżąc powinnam dotrzymać do końca lipca, oby. Dostałam całą serie badań do zrobienia i za 2,5 tygodnia do kontroli. W czwartek ginka da mi znać czy wymaz jest ok.
Na usg W waży około 2200, sporo, ale biorąc wszystko pod uwagę cieszę się, obrócił się znowu miednicowo:baffled: i z tego jestem już mniej zadowolona, bo czasu i miejsca coraz mniej, a jednak wolałabym sn. Zobaczymy co będzie na usg w połowie sierpnia, jeśli dotrzymam oczywiście.

annoj z pozycja tez cie pociesze ze na tym etapie to dziecko ma kupe miejsca do obrotu, zreszta jak tak lezy to znaczy ze sie do porodu nie przygotowuje, co w twojej sytuacji jest dobre :) Ania mi sie obrocula glowka w dol dopiero w polowie 38 tc a polozne opwiadaly ze czasem dziecko sie ustawia prawidlowo dopiero przed samym porodem. Mi zalecano stanie na czworaka I bujanie biodrami na obrot a jakas polozna starej daty polecila dotykanie brzucha mrozonka ;) bo niby dziecko ucieka od zimna. Nie wiem czy to pomoglo czy poprostu obrocila sie w odpowiednim dla siebie czasie ale sprobowac nie zaszkodzi :)

Dziewczyny gratuluje wizyt !!!! Moja mała ostatnio mocno mnie kopie że aż boli - na szczęście za tydzień mam wizytę to sprawdzimy co tam u Oliwki słychać ;)

Cytryna wiem, że w teorii jeszcze ma trochę czasu, tylko ginka od usg powiedziała, że jest spory i jeśli w najbliższym czasie się nie obróci to już marne szanse, chociaż niby u wieloródek (czyli jak ja) nawet większe dzieciaki się zdarza, że się obracają przy końcówce.
Ja po prostu bardzo nie chce cc, a pomimo tego, że wiem, że czasem w takim ułożeniu dziewczyny rodzą sn, nie zdecydowałabym się.
Mam nadzieje, że będzie u mnie tak jak u Ciebie i dzieć w końcu się obróci.
Na pocieszenie usłyszałam, że dzieciaki ułożone miednicowo mają szczęście w życiu (lekarka się tak właśnie urodziła;-))

magdzia-piękne zdjęcie :-)
cytryna-wiem z doświadczenia że waga wg usg to tylko szacunkowe pomiary.Już pisałam jak przyjmowali mnie na IP to mówili że Amelia ma 3600 urodziła się 2250:-)

iryska no wlasnie :) dlatego love baby te 280 gram to pomylka w normie :) Tutaj nie chca wazyc na usg wlasnie dlatego bo za duzo bledow jest.

monia mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie dobrze i szyjka krotka ale sie bedzie trzymac bez rozwarcia :)

annaoj kce moja sie urodzila ponad 4kg, jak sie obrocila, wiec trzymam kciuki za obrot twojego malucha :)

Melduje z tel. Bo niema mnie w domu (uciekłam do cioci ,bo u mnie plac budowy i remontów)

Przedewszystkim magdzia sliczna kruszyka
:)

Galaxia mi gin powiedział ze te paciorkowce to teraz obowiązkowo na przyjęciu do porodu wyniki trzeba mieć ..
Kazał przyjść za 2 tyg na wymaz (35tc)

Z moim synusiem wszystko pięknie :D
Ułożony główka w dół , wazy 2160:D
:)
Teraz wizyta w piątek u ginka prywatnego :p
Za 2tyg znów na Nfz :)

A macie plan porody ???
Bo mi kazał dostarczyć na za 2 tyg:szok:...

reklama
ale slodka minke ma :-)
super ze wszystko gra:-)
love u mnie bedzie bral wymaz w 36 tygodniu na te paciorkowce..
a o co chodzi z tym planem porodu?
ladnie maly ci warzy:-)

Do góry