reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

niestety dzisiaj bez USG i nie znam wagi :-)
Przyszły wyniki cytologii i wsio ok. Pytałam sie o ten słynny posiew z pochwy co sie robi przy koncowce. Pogadałam sobie z lekarzem i nie bede miała robiony. Lekarz robi go gdy zaniepokoją go wyniki badań a te wzorcowe. Ja to sie nawet ciesze, nie będę sie stresowac. Ufam, że wie co robi, ma ok 30 letni staż to wie co robi :-)

reklama
annaoj - a który to już tydzień u Ciebie? 31-32? Moja teraz (w 31) niecałe 1300g... Chyba za mało w takim razie :baffled:

Dobre wieści, ale do tej pory byłam zapewniana, że to dziewczynka.. :-p A kolejna wizyta za miesiąc, na kase chorych oczywiście;)

magda, annaoj, galaxia gratuluje dobrych wieści:-)
Annaoj duzy dzieciaczek:szok: i jeszcze ma czas sie przewrocić nic się nie martw!

Galaxia - a Tobie chodzi o badanie na paciorkowca? Jak tak to ja słyszałam ,że jest to badanie obowiązkowe między 35-37 tc, Gin moim zdaniem powinna Ci to zlecić bo bardzo często jesteśmy nosicielkami paciorkowca a wcale o tym nie wiemy a może byc on niebepieczny dla dzidzi podczas porodu...a jak wiesz , że masz to podają w szpitalu antybiotyk (jak zaczyna się akcja porodowa) i w sumie po problemie...
poczytaj sobie Posiew na paciorkowce w ciąży (GBS) | SOSrodzice.pl

Magda koniec 32 mija mi jutro/pojutrze, zacznie się 33. Dziewczynki z reguły drobniejsze, no i dużo zależy jacy rodzice wysocy i w ogóle. Nie martw się, mój chyba wiedzie prym wagowy:-)

Galaxia ja bym przycisnęła lekarza, lepiej jednak mieć zrobione to badanie. Moja przyjaciółka, która teraz w czerwcu rodziła też wyniki miała idealne wszystkie, a GBS właśnie pozytywny wyszedł. Dostała w trakcie porodu antybol, bo to dla dzieciaczka niebezpieczne.

ok zastanowie sie jeszcze :-)
a jak to jest np z tymi co rodza ok 37tc? Bo to badanie jest po 37. i one np nie wiedzą że to mają?

galaxia u nas robią jeszcze raz na wejściu do szpitala...
gratuluję zdrowych, dużych dzieciaczków dziewczyny!!! annaoj Twoje dziecię przebiło chyba małego love:-) trzymaj się, zaciskaj nogi...i byle jak najdłużej!

reklama
magdajwr

Dobrze, że wszystko w porządku. Teraz zależy od Twojej ciekawości czy chcesz wiedzieć w 100% co będzie czy chłopak czy dziewczynka. Bo jak chcesz się dowiedzieć to warto się przejść do innego gin. skoro ten nadal nie pewny

annaoj

I po stresie, dobrze że wszystko ok. Wiadomo ból, że trzeba nadal leżeć ale kochana już nie długo :tak: Ja trzymam za Wszystkie zaciskające nogi kciuki żeby dzieciaczki jak najdłużej sobie w brzuszkach siedziały :tak: Dobrze, że maluch rośnie do 36 tygodnia to waga będzie w sam raz do porodu :tak:

Galaxia, annaoj

U mnie przy tej skracającej się szyjce lekarz też zaleca częstsze wizyty co nie powiem boli po kieszeni :rolleyes2: Teraz w lipcu jedynie mam za 3 tygodnie ale tylko dlatego, że teraz mój lekarz na urlop poszedł

Do góry