reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

kademi super fotka!!!! ojj jakie problemy ma Jaśminka, oj oj oj... hehe ;-) najważniejsze że nie jest gorzej! bo lepiej, to ciężko żeby było z szyjką, tym bardziej że poród coraz bliżej.

reklama
kademi doczytuję i nie kumam...Twoja szyjka ma 24? w sensie 24 mm? jeśli tak to Ty się nie martw...to jest naprawdę dobrze! moja ma 1-1,5cm. standardowo podobno ma ok. 3,5cm

monia

Tak 24mm dlatego też lekarz jest spokojniejszy bo na tej wizycie co się okazało, że się skraca mówił że z 33 się skróciła wtedy to był 28 tydzień ciąży a teraz mówił, że na tym etapie co jesteśmy 24mm to nie ma tragedii jedynie mam uważać, oszczędzać się,nie sprzątać, nie podnosić. No i pewnie dlatego zezwolił na spacery.
No i powiedział, że jak uczucie nacisku na dole przez dziecko będzie się utrzymywać cały czas to nie ma litości czeka mnie leżenie do samego porodu.
Ale przy 1,5 to masz krążek założony tak ?? Bo mi właśnie nic nie zakładał jedynie leki i leżenie o obserwacja co z tą szyjką będzie dalej. Oby było nadal tak jest :tak:

Ona się pewnie tak chwyciła za tą głowe bo sobie pomyślała " ojej ale żeście się uparli na to zdjęcie ojejej" :-D

Ostatnia edycja:
O kurcze to mnie zaskoczyłaś a luteiny też nie masz ?? :errr: Bo mnie lekarz już ostatnio straszył krążkiem :szok: To może tak mnie nastraszył, żeby mnie faktycznie do tego leżenia i odpoczynku zmobilizować.

Ostatnia edycja:
No wiadomo trzeba zaufać lekarzowi, który prowadzi ciążę, bo jak nie jemu to komu ?? My się na tym nie znamy.

Monia może to pomiar z zewnątrz szyjki, a nie cała. Gdyby cała miała taką długość to raczej na hospitalizacji by się skończyło. Raczej nie podejrzewam Twojego lekarza o taki luz.
Prawidłowa szyjka, z tego co czytałam ma 4 cm.

reklama
Do góry