reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

bonusowa po jakich 7 dniach... mnie wypisali w 4 dobie do domu, urodziłam we wtorek a w piątek w południe już byliśmy w domu. Była ze mną na sali dziewczyna która na własne życzenie wypisała się w 2 lub 3 dobie bo to było jej 2 cc, dzidziuś miał się dobrze, a w domu właśnie czekało kolejne dzieciątko.
Ja miło wspominam, podeszłam bezstresowo i teraz nie wyobrażam sobie urodzić inaczej.
I mi jeszcze psychicznie zawsze lepiej było, że dziecko nie przeżywa tego całego stresu który jest przy porodzie naturalnym, i nie jest takie wymęczone i zniekształcone.
Więc nie ma co się bać, trzeba się dobrze nastawić, w miarę szybko się spionizować i będzie super.

reklama
Bonusowa-ja leżałam na sali z dziewczyną po cc.Urodziłyśmy mniej więcej o tej samej godzinie i obie wyszłyśmy równocześnie do domu po 2 dobach.Dziecko miała od razu przy sobie.

Ja powiem szczerze że jestem takim strachobździlem że wolałabym CC, ja przez moje problemy z jelitami 3 razy miałam rozcinany brzuch więc mniej więcej wiem jak będzie. Ale najwazniejsze żeby dzidzia była zdrowa i nie wazne czy sn czy cc:-)

bonusowa coś z zastawką i tachykardie, ogólnie mdleje bardzo często tak o 16 roku życia

ja cc miałam we wtorek o 8 a we czwartek około 12 wychodziłam ze szpitala :)

Ja po wizycie cała w skowronkach:)
SAM_2197.jpg
Widziałam wszystko nóżki rączki , sisiola i śliczną buzinke :-)
Będzie podobny do taty po minie poznałam bo grymasy trzaskał niemożliwe :tak:

Waga 1390gr więc niezły chłop nam się szykuje :sorry:
mam nadzieje że przy porodzie się nie okaże że waży 6kg:szok:

Wszyskie nażądy oglądaliśmy uważnie ,Ginek komentował że pięknie wszystko wygląda:laugh2:
uśredniony wiek ciąży z pomiarów 30t2d (31tc)

Szyjka zamknięta 4cm ,ujście krzyżowe niestety (bóle krzyżowe mnie nie ominą niestety)

KTG w normie

Następna wizyta za równy miesiąc 12 lipca ( myślałam że już będą co 2tyg) ale jak wszystko ok :)

Załączniki

• SAM_2197.jpg
    SAM_2197.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 34
love duży synuś się szykuje :) a zdjęcie cudowne <3
mój pierworodny urodził się 4200 i miał 62 cm :] czuję że będzie powtórka z rozrywki :)

reklama
Do góry