reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Gratuluje udanych wizyt - dobrych wieści.

U nas po wczorajszej wizycie też same dobre wieści. Mała rośnie i fika! Waży już 440g.

Love w wielu teraz laboratoriach jest możliwość wykonania badania, a dokładniej otrzymania wyniku na tzw cito, czyli w ciągu paru godzin. Ja zawsze robię w Diagnostyce. Tutaj masz ich stronę- DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Diagnostyka poszukaj gdzie u Ciebie jest punkt pobrań z labolatorium to wtedy nawet do 4 godzin jest już wynik w necie.

reklama
Heloł gerls
GRATULUJE WSZYSTKICH WIZYT!!!!!!!
Monia - trzymam dalej za malutką, żeby z każdym badaniem było lepiej.
Ja po wczorajszych prenatalnych:)
Cudowny bobas - co się nawzdychałam to moje:)
ALe po kolei, młody ułozony głowką w dół, pytam lekarza, czy nie będzie przez przypadek tak, że mu się kompas pomyli i sie obróci przed porodem w inna strone
A lekarz:
grawitacja i ciezar głowki działaja na Pani korzysc, głowka najciezsza on juz tak zostanie:)do tego zademonstrował kilka metod obracania sie dziecka(dziwny człowiek)
Myślę sobie - spoko niech wisi głową w dół jak mu dobrze, aż tu nagle, bęc, bum, bam i młody w poprzek:) heheh, ale sie lekarzowi głuuuupio zrobiło:)
Ale dalej, młody waży 556 gram - wg wagi i wymiarów(udko 4 cm - jak żabulka maleńka:)) jest o tydzien starszy i ten lekarz mi własnie uświadomił, że skoro od od poczatku taki większy o tydzień, to jest najzwyczajniej w świecie starszy- cuda się zdarzają, zaszła pani w ciąze szybciej:) tym samym znowu mam nadzieje, ze urodzi sie w normalnych rozmiarach.

Serduszko - prawidłowo - przepływy piękne
kręgosłup - jak koraliki
nos zadarty po mamusi
buzke zasłaniał i nie mam fajnych zdjec, za to jajka pokazywal pieknie
wyglada na to ze wszystko u niego w porządku, ze mu dobrze u mamusi, pieknie widziałam jak kręcił buzią jakby żuł, ssał kciuka, przecierał oczęta:)
A i to co uwazałam za kopniaki moje miłe to boksowanie w wykonaniu mojego Antosia - widziałam na wlasne oczy jak rękami rąbał po brzuchu a ja czułam te"kopniaki"
Mam płytke i juz oczywiscie odbyła się premiera u mojej mamy:) mama nie mogła wyjść z podziwu, że tak pięknie dziecko widac:)
W poniedziałek diabetolog.

Ostatnia edycja:
katjoshka ja właśnie wczoraj z lekarzem rozmawiałam o tym ułożeniu, choć u mnie to nie ma większego znaczenia bo i tak będzie cc, ale do 34 a nawet i później dzieci potrafią jeszcze fikać, wiadomo im później to im ciężej, bo miejsca mają mniej.

katjoshka-gratuluje udanej wizyty i nie przejmuj się rozmiarem dziecka mam na myśli cukrzycę moja wazyła 2550:-)Dużo zależy od wagi rodziców przy urodzeniu

hej
gratuluje wszystkim wspaniałych wieści...
moja obróciła się główką w dół dopiero w 36 tc...

reklama
Hejka ja dopiero teraz dopadłam komputer :)

Annaoj kce, mama2009, kademi, martas77, mysza84, katjoshka gratulacje zdrowych dzieciaczków, ale się nazbierało :-D

U lekarza wszystko ok, potwierdzony synek na 100%
10.05.jpg
10.05.1.jpg

Mogę zacząć kompletować wyprawkę :) Wszystkie pomiary w porządku, ładnie na usg współpracował tym razem. M z Misią mieli być ze mną ale Misia tak szalała po korytarzu jak czekaliśmy, że kazałam zabrać ją na spacer :) Wrócili przed końcem wizyty o czym każdy w budynku się dowiedział poprzez jej okrzyki radości :) każdego zaczepiała, lekarz po wizycie aż wyszedł, żeby ją poznać :)

I mam zrobić na następną wizytę glukozę…brrrr

Załączniki

• 10.05.jpg
    10.05.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 43
  • 10.05.1.jpg
    10.05.1.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 37
Do góry