reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Dziewczyny - superancko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chciałam Wam powiedzieć, że ja jestem z 10.09 i też jest git ;P

dziewczynki moje kochane....
jestem po!

Bąbelek cały, zdrów i ruchliwy baaardzo! tak się przeciągał i kopał, że pani doktor powiedziała że dobrze że mały, bo by bolało ;-)
Nie chciał karku pokazać, lekarka musiała kilka razy uderzać i jak to powiedział "wkurzać" małego! a ułożył się wiecie kiedy?? jak zobaczyłam jak macha rączką i zaczęłam się śmiać. wtedy idealnie dał się zmierzyć :-)

Bąbelek ma 55,5mm, serduszko bije 146/min, przezierność 1,4mm. wg OM mam 12t i 5d, wg usg 12t i 2d, ale narazie nie zmieniam suwaczka. płci nie znamy. następne usg w 21tc.

oto fotka... ale słabo widać :dry: jedyna na której jest Bąbel w całości

Zdjęcie0164.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0164.jpg
    Zdjęcie0164.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 88
No to dzień zakończony pozytywnie :) właściwie same dobre wiadomości

najpierw badanie u genetyka, wynikiem się nie przejmować bo z usg wszystkie pomiary prawidłowe wiec prawdopodobienstwo wady jest małe, z PAPA troche poleciało ale to przez bete która jak mi dzisiaj genetyk wyjaśniła może byc podwyzszona po krwiaku zwłaszcza jak był duzy i w takim wypadku nawet lepiej nie robic testu PAPA bo wynik bedzie zaburzony. Podwsumuwując powiedziała żeby sie niczym nie martwic i żadnych badań inwazyjnych lepiej nie robic bo jest wieksze prawdopodobienstwo że przy zabiegu pójdzie cos nie tak niż to że dziecko ma jakąś wade.

wieczorem badanie u gina, wszystkie wyniki badań laboratoryjnych ok. Łożysko nie jest tak bardzo powiekszone i tym tez sie nie przejmować. Wiadomo że do obserwacji na kolejnym usg ale bez paniki bo tam sie nic złego nie dzieje.

poprosiłam o płeć, najpierw niechętnie i tłumaczył że to wcześnie, ale sie sam wkręcił i z badania wyszło głównie oglądanie płci :) bite 30 minut ogladał z każdej strony tak się borok przejął co by mi dobrze powiedzieć :)
Najpierw między nogami była pępowina, a że dzidzia to taka wiercidupa to pępowina szybko wyszła i było juz widac czerno na białym że to dziewczynka :-):-):-)

troche oglądaliśmy w 4d i akurat jak chciał cyknąć fotke to pokazła mu "fuck you" centralnie i perfidnie i takie mam zdjęcie :) chyba będzie miała charakterek. :)
Na ostatnim zdjęciu widac rozkraczone nóżki i to najaśniejsze to pipka :) poźniej było widac lepsze ujęcia i zbliżenia robił i mi tłumaczył że są tak wyraźnie dwie kreseczki i dziurka hehe :) powiedział że to tak na 95 % , 5 % sobie zostawia bo to jeszcze wczesnie ;-)

monia - ja również gratuluje udanej wizyty :) dzisiaj są same dobre wiadomości :)

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry