reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Flaurka to naprawdę "super mamusia " która uparcie trzyma się swojej głupiej alergii, współczuję ci tej całej sytuacji.
U nas też małe choróbsko przyszło, Hanula we wtorek tak dziwnie rzęziła, a wczoraj zaczęła kichać dość dużo i pokasływać i dziś rano byłyśmy u lekarki i wyszło że coś na oskrzelach zalega ale mało i dobrze że szybko zareagowałam bo jak to pani doktor stwierdziła większość rodziców by to zlekceważyła i dzięki nie ma szansy by to rozwinęło się w coś gorszego no i się antybiotykujemy.

reklama
Flaurka my mielismy podobnie z Misia, co chwile miala katar i kaszel z tym ze nic nie miala na oskrzelach i plucach,gardlo i uszy czyste:tak:Nawet bylam z nia u alergologa(ktory potwierdzil alergie,na jesien bedzie miala testy), co sie okazalo to miala pneumokoka w nosie:wściekła/y:W przedszkolu sie zarazila, dostala antybiotyk i od tego czasu nie ma ani kataru ani kaszlu:tak:
Mam nadzieje ze z Amelka wszystko sie wyjasni i bedzie:tak:

Dorka - a jaki lekarz i jakim badaniem stwierdził, że to pneumokoki, oraz czy ten jej katar i kaszel powodował u niej stany zapalne gardła? Amelia ma czerwone gardło przy tym...

Dzięki Dorce wpadlismy na trop pneumokoków, po dość długiej wymianie zdań mama Amelii zgodziła się na wymaz z gardła i z nosa, ale ewentualne koszty ma pokryć L.... Nie wiem czemu ona tak zaprzecza temu, że Amelia choruje - może boi się, że jak to przyzna to Leszek nie będzie małej brał, jak mała będzie chora... Zdarzało się, że mała z gorączka do nas przyjeżdżała, bez lekarstw i bez możliwości odwiedzenie jej lekarza, bo to weekend. No ale mamusia prowadzi bogate życie rozrywkowe, jest z panem dla którego zostawiła L, ale podobno nie mieszkają razem i widują się w weekendy głównie...

Flaurka u nas to wyszlo przypadkiem wlasciwie:tak:Maly byl w szpitalu z ta ranka na glowie i tam sie okazalo ze on ma gronkowca w nosie i w odbycie:-(Postanowilismy cala rodzine przebadac,ale pobralismy tylko wymazy z nosow:tak:No i tak wyszedl Misi pneumokok,a ja mialam gronkowca:tak: Z tym katarem i kaszlem roznie bywalo, czasami schodzilo na oskrzela:no:Staralam sie w pore reagowac,robilam inhalacje itp.wiec rzadko miala chore gardlo lub oskrzela:tak:
Wymaz z gardla dostaniecie bez problemu na fundusz, z wymazem z nosa to zalezy od pediatry:tak:

Flaurka podczytałam to i ja doradze:tak:my robilismy wymaz z gardla starszemu synowi. Nic nie wyszlo na szczescie. Koniecznie wezcie skierowanie i udajcie sie tylko do bakteriologii przy szpitalu!!!napewno jest bo oni robia posiewy dla oddzialow:tak:tylko tam wynik nie bedzie zaklamany bo oni sami pobieraja i od razu posiewaja na pozywki:tak:(pisalam z takich rzeczy magisterke na AM:-D- dawno i nieprawda:-D)przy opcji ze pobiera lekarz albo Wy sami i przewozicie paleczke moze byc zaklamanie na plus - czyli wyjdzie a nie ma tak naprawde:tak:
Poproscie ładnie na nos moze tez wystawia ale wg mnie jak jest w gardle to i w nosie u malego dziecka sa bardzo niewielkie odleglosci wiec nie ma bata:no:z nosa do gardla tez splynie z katarem wiec jedno wystarczy spokojnie jakby co. Koszt prywatnie to ok 50 zl bo pytalam i bakteriologia tez odplatnie zrobi po uiszczeniu oplaty w kasie szpitalnej:tak:

Po szczepieniu.
3mce:
waga 6710g
wzrost - mierzony na płasko - 66 cm
Mam kawał chłopa i malo tego pani doktor powiedziala ze bardzo kontaktowego i rozesmianego:-D

reklama
Karolki pozwole sobie rowniez wpisac wg twojego schematu wage i wzrost :-)
My tez dzis po szczepieniu
Ola w sobote skonczy 3 miesiace
waga 6250
dl.na plasko 61,5cm

Do góry