reklama
Martusia22267
Fanka BB :)
gia mój mały od jakiegoś czasu unormował się i robi robi 1-2 kupki na dobe. My tylko na cycu bez dokarmiania.
elcia12
Grudniowa mama Oliwii
moja robi i nawet 2-8 dziennie zalezyAha pielęgniara powiedziałą mi, ze w jego wieku to dziecko powinno już robić tylko ok.2 kupki dziennie ?? Więc zapytam mamy karmiące cycem - ile Wasze dzieciaki kupkają?
azula
Fanka BB :)
A t5am nie ma co głupich pielęgniarek słuchać Amelianka na cycu i robi od 2 do 6 zależy co ja zjem np po borówkach miała zatwardzenie i jedną termometrem prowokowaną zrobiła.Zresztą jak jest ciut więcej no nie za wiele ale tak 4 to i zawartość pamka skromniejsza i się z niego nie wylewa
My też już po szczepieni tzn było już w ubiegły wtorek ale nie mogłam się zebrać aby napisać.Hanula ważyła już 4900 więc według pani doktor idzie doskonale z wagą idealnie więc się nie martwię bo butelki zjada mi tak 90 ml ale po butli jeszcze jest cycuś albo dwa i karmie ją nadal z 7 razy na dobę ale pani doktor powiedziała że mam się jej nie czepiać że mało je z butli bo to zdrowe i śliczne dziecko i ze jak mała małą masę urodzeniową to nigdy nie będzie jadła tak jak dziecko np z wagą 4kg , wiec to co piszą na puszce mleka(ja karmie Enfamilem i tam ma już niby pić 180 ml ale 4-5 razy dziennie) to trzeba rozpatrzyć indywidualnie do każdego dziecka.Szczepiona była tą płatną 6w1 i dziękuje Bogu że nie posłuchałam kuzynki Ł i nie szczepiłam tą darmową z trzema wkuciami bo bym sobie do końca życia nie wybaczyła że skazałam moje dziecko na takie cierpienie, bo płakała strasznie aż się zaniosła na chwilę i nie oddychała a gdyby miała być jeszcze 2razy kuta to nie wiem co by było bo długo po jeszcze płakała.Choć i tak miała mnie za wyrodna matkę bo w poniedziałek miała pobieraną krew na bilirubinę i morfologię a na drugi dzień to szczepienie ale cycuś mojej córci wszystko wynagrodził i ukoił skołatane nerwy.Po sczepieniu tylko raz wieczorem miała 37 stopni ale szybko spadało i było cały czas 36,zaraz po jak wróciłyśmy do domu to zjadła 90 ml mm i dwa cycusie i zasnęła na 3 godziny a później tylko dużo piła do wieczora i taka nie swoja była ale po kąpieli śliczniej zasnęła i noc była już super , pielęgniarka dość nie miła była ale przynajmniej zastrzyki to umie robić bo nic później nie było w miejscu wkucia nic ją nóżka nie bolała i żadnego obrzęku nie było.
Witam,
my już po szczepieniu, przeziębienie okazało się być katarkiem po nocy a kaszelek wynika z tego, że mała się bardzo ślini i musi jakoś nadmiaru z gardełka się pozbyć więc sobie tak pokasłuje.
U nas niestety trzy ukłucia, ale mała była bardzo dzielna, płakała o wiele mniej niż za pierwszym razem, tata ją uspokajał, po szczepieniu ponosiłam ją na ramieniu u usnęła. Teraz też śpi już w domku.
Waga: 7150g
Obwód główki: 41cm
Wszystko jest ok. Mamy tylko skierowanie na ogólny mocz.
my już po szczepieniu, przeziębienie okazało się być katarkiem po nocy a kaszelek wynika z tego, że mała się bardzo ślini i musi jakoś nadmiaru z gardełka się pozbyć więc sobie tak pokasłuje.
U nas niestety trzy ukłucia, ale mała była bardzo dzielna, płakała o wiele mniej niż za pierwszym razem, tata ją uspokajał, po szczepieniu ponosiłam ją na ramieniu u usnęła. Teraz też śpi już w domku.
Waga: 7150g
Obwód główki: 41cm
Wszystko jest ok. Mamy tylko skierowanie na ogólny mocz.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
dobrze,ze macie takie dzielne dzieciaczki annte no moja pomalutku Goni Twoją bo ma równe 7kg
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
Nuta a mi powiedzieli, że te z niską masą urodzeniową jedzą więcej, bo gonią rówieśników... I u mojego to się zgadza... Ma już ponad 5,5 kg.
reklama
Mysiochomis
:*
mój prawie rówieśnik i waży 6,3 kg. No ja pierdziu... co ja mam zrobić żeby mi on tyle nie jadł... bo jak tak dalej pójdzie to go nie uniosę...Nuta a mi powiedzieli, że te z niską masą urodzeniową jedzą więcej, bo gonią rówieśników... I u mojego to się zgadza... Ma już ponad 5,5 kg.