reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
A t5am nie ma co głupich pielęgniarek słuchać Amelianka na cycu i robi od 2 do 6 zależy co ja zjem np po borówkach miała zatwardzenie i jedną termometrem prowokowaną zrobiła.Zresztą jak jest ciut więcej no nie za wiele ale tak 4 to i zawartość pamka skromniejsza i się z niego nie wylewa:tak:

My też już po szczepieni tzn było już w ubiegły wtorek ale nie mogłam się zebrać aby napisać.Hanula ważyła już 4900 więc według pani doktor idzie doskonale z wagą idealnie więc się nie martwię bo butelki zjada mi tak 90 ml ale po butli jeszcze jest cycuś albo dwa i karmie ją nadal z 7 razy na dobę ale pani doktor powiedziała że mam się jej nie czepiać że mało je z butli bo to zdrowe i śliczne dziecko i ze jak mała małą masę urodzeniową to nigdy nie będzie jadła tak jak dziecko np z wagą 4kg , wiec to co piszą na puszce mleka(ja karmie Enfamilem i tam ma już niby pić 180 ml ale 4-5 razy dziennie) to trzeba rozpatrzyć indywidualnie do każdego dziecka.Szczepiona była tą płatną 6w1 i dziękuje Bogu że nie posłuchałam kuzynki Ł i nie szczepiłam tą darmową z trzema wkuciami bo bym sobie do końca życia nie wybaczyła że skazałam moje dziecko na takie cierpienie, bo płakała strasznie aż się zaniosła na chwilę i nie oddychała a gdyby miała być jeszcze 2razy kuta to nie wiem co by było bo długo po jeszcze płakała.Choć i tak miała mnie za wyrodna matkę bo w poniedziałek miała pobieraną krew na bilirubinę i morfologię a na drugi dzień to szczepienie ale cycuś mojej córci wszystko wynagrodził i ukoił skołatane nerwy.Po sczepieniu tylko raz wieczorem miała 37 stopni ale szybko spadało i było cały czas 36,zaraz po jak wróciłyśmy do domu to zjadła 90 ml mm i dwa cycusie i zasnęła na 3 godziny a później tylko dużo piła do wieczora i taka nie swoja była ale po kąpieli śliczniej zasnęła i noc była już super , pielęgniarka dość nie miła była ale przynajmniej zastrzyki to umie robić bo nic później nie było w miejscu wkucia nic ją nóżka nie bolała i żadnego obrzęku nie było.

Witam,
my już po szczepieniu, przeziębienie okazało się być katarkiem po nocy a kaszelek wynika z tego, że mała się bardzo ślini i musi jakoś nadmiaru z gardełka się pozbyć więc sobie tak pokasłuje.
U nas niestety trzy ukłucia, ale mała była bardzo dzielna, płakała o wiele mniej niż za pierwszym razem, tata ją uspokajał, po szczepieniu ponosiłam ją na ramieniu u usnęła. Teraz też śpi już w domku.

Waga: 7150g
Obwód główki: 41cm

Wszystko jest ok. Mamy tylko skierowanie na ogólny mocz.

Nuta a mi powiedzieli, że te z niską masą urodzeniową jedzą więcej, bo gonią rówieśników... I u mojego to się zgadza... Ma już ponad 5,5 kg.

a my dzisiaj bylismy na bioderkach i wszystko ok tylko mówił zeby szeroko pieluszkowac na noc i kontrola za 4 m-c

reklama
Do góry