reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

paulinka88 moja tez ma długie nogi i do tego chudzinka z niej (5125 i 60 cm) body nieraz wciskam ją w 56-62 a spodnie to 68 już nosi mam nawet jedne 74 które zakłada tylko jej ściagcze zawijam :-) nie ma się co martwić pożniej się to unormuje pewnie jedynym problemem u mnie jest to że ciezko pajacyki ubrać bo nogi się nie mieszczą a u góry dobre albo na odwrót góra odstaje a nogi mają miejsce hi hi

reklama
Czarnula, w PL nie o tygodnie życia głównie chodzi a o odstep między kolejnymi powtórzeniami. Musi minąć co najmniej 6 tygodni. Tak więc jest to pierwsza-trzecia doba w szpitalu (u mnie była to 2 doba), potem po 6 tygodniach i tak dalej. Jak nie ma opóźnień to wyjdzie 6,12,18 tż. Ja się waham czy dawać teraz 2 turę bo mały mi kaszle i charczy czasem, jak mu całkiem nie przejdzie to opóźnię tydzień lub dwa.

Aj tam, te rozmiary ubrań to mozna sobie wsadzić, mój mierzony na prosto ma co najmniej 62 cm a nosi jeszcze portki 54 cm. Nosi tez takie na 74:))) A mam jedno body, a raczej rampers, że wlazłby w nie z jakimś kolegą, bo jest krótkie na 62, ale szerokie jak namiot i wygląda w nim żałośnie;)

czarnula u nas tez bez badania. Zważyli go tylkoi mnie zapytali czy nie ma goraczki,sraczki,kaszlu,czy zachowuje się normalnie i vczy ja uwazam,ze można zaszczepić i tyle.
My byliśmy w ten poniedziałek,powiedzieli mi,że za ok miesiac dostane list z terminem kolejnego,powiedzialam,że wybieram sie do PL i bede tam ponad mies,że wróce w październiku i mi powiedzieli tylko,ze w porzadku,że tak moze być i jak wróce to sama mam zadzwonic i ustalic pierwszy wolny termin.

Hejka:)
zdaje relacje z wizyty neurologicznej:tak:
Ali ładnie sie rozwija, jest bardzo silnym chłopcem i bedzie wszystko robil szybko tzn siedzial, chodzil...
ale za bardzo dzwiga główke do góry:eek: i zbyt pewnie siedzi:eek: a jeszcze nie powinien tego robić... tylko wlasnie ja mu na to nie pozwalam:zawstydzona/y:
A o co chodzi z glowką? mianowicie ladna ma linie lezac na brzuszku tylko zbyt malo wyciaga raczki do zabawek (oczywiscie lezac na brzuszku) bo nie chodzo i to zeby glowa byla wysoko w górze i zeby ogladał sufity tylko zeby interesował sie zabawkami:tak: Go klasc na brzuszku i otwierac mu raczki/prostowac i klasc na zabawki.
mam tez robic mu kolyske i zakladac łapki na stopy/kostki. Ogolnie Ali jest dzieckiem z natury sztywnym wiec musze go ćwiczyc...nie jest to nic poważnego ale wlasnie przez to sa te rzucania raczkami nóżkami i ciezko mu zasnac:-( Pokazała mi pani dr jak go oklepywac przed snem aby mogl sie wyciszyc:tak: jakie masaże robić.
Dostalismy rowniez skierowanie na rehabilitację i w pon mam isc sie umowic. Nie bylo to strasznie potrzebne ale niech go panie pomasuja oklepia, to dla jego dobra. no i ja moze czegos sie naucze:tak:
Mamy tez cwiczenia rozluzniajace, aby pomoc mu wyciszyc ciałko.

I wiecie co po wczorajszej wizycie abylismy chyba z godzine w gabinecie zasnął mi w 3 sekundy:tak::eek:

reklama
Do góry