reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki dla niemowląt!!!

Ja uwazam ze szprycowanie takiego malucha tyloma szczepionkami to nie jest normalne.. Nie wiadomo jak dziecko sie rozwija i juz podawać mu tyle szczepionek? Potem gdy jest cos nie tak rodzice winia lekarzy ze w ciazy wszystkie badania prawidłowo a potem okazuje sie ze cos jest nie tak.. I szczepionki waszym zdaniem nie maja nic wspólnego? Szanujmy swoje zdanie i nie zarzucajmy innym rodzicom nieodpowiedzialności. Spójrzcie na inne kraje np Szwajcaria gdzie nie kładą nacisku na rodziców gdy nie chcą szczepić dziecka.. A dzieci niezaszczepione rzadziej chorują od tych zaszczepionych..
To co piszesz jest połowiczną prawdą. W krajach zachodnich, gdzie szczepienia dzieci nie są obowiązkowe, odpowiedzialność społeczna jest bardzo wysoka. W Szwajcarii wynosi około 95%.
A to zdanie poproszę poprzyj dowodami naukowymi : A dzieci niezaszczepione rzadziej chorują od tych zaszczepionych..

reklama
Oczywiście, ze szczepie. Nie bez powodu szczepionki powstały, nie będę narażać życia swojego dziecka dla wyssanych z palca teorii . Pozbyliśmy się najgorszych pandemii świata dzięki szczepionkom i chwała im., Odra, świnka, ospa, polio, różyczka, krztusiec, to były kiedyś śmiertelne choroby.

Skoro szczepisz, to czemu sie boisz ze twoje dziecko bd mialo kontakt np w przedszkolu z dzieckiem niezaszczepionym? Czyli ta szczepionka jest nic nie warta
Ja się nie boje o moje zaszczepione dziecko a o to niezaszczepione, mojemu nic nie będzie a to niezaszczepione może zapłacić życiem za wiarę rodziców w teorie spiskowe.

Ja uwazam ze szprycowanie takiego malucha tyloma szczepionkami to nie jest normalne.. Nie wiadomo jak dziecko sie rozwija i juz podawać mu tyle szczepionek? Potem gdy jest cos nie tak rodzice winia lekarzy ze w ciazy wszystkie badania prawidłowo a potem okazuje sie ze cos jest nie tak.. I szczepionki waszym zdaniem nie maja nic wspólnego? Szanujmy swoje zdanie i nie zarzucajmy innym rodzicom nieodpowiedzialności. Spójrzcie na inne kraje np Szwajcaria gdzie nie kładą nacisku na rodziców gdy nie chcą szczepić dziecka.. A dzieci niezaszczepione rzadziej chorują od tych zaszczepionych..
Ja tylko zapytam, byłaś szczepiona jako dziecko??
Dlaczego skoro nas szczepiono by zapewnić ochronę nam i innym w obecnych czasach osoby takie jak ty chcą z tego rezygnować narażając bardziej swoje dzieci i innych. Np tych którzy szczepić się nie mogą z powodów zdrowotnych?

Mam 2 dzieci, oboje zaszczepieni.

reklama
Do góry