reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

My już po wizycie . I wszystko ok, osłuchowo czyściutko ,katarek praktycznie znikł , kaszelek jeszcze troche jest. Pediatra nam zleciła do piątku jeszcze brać anty i resztę specyfików i koniec:tak: No i choróbsko było związane też z zębiskami które już są coraz bliżej wyjścia .

&&& za pozostałe dzieciaczki :****

reklama
marisamm fakt malutko przybrał,my dziś byłyśmy u lekarza i okazało się że Hania przez niecałe dwa miesiące przybrała 500 g i lekarka stwierdziła że to jest mało.
natalka to super że mały już zdrowszy

A my dziś byłyśmy u lekarza bo Hani na buzi pod dolną wargą wyszedł jakiś liszaj wczoraj wieczorem nie miała a rano już to paskudztwo było,dostałyśmy maść i zobaczymy czy szybko to zejdzie

natalka no widzisz co lekarz to inne zdanie ale ona się specjalnie doczepiła to tej wagi bo to nie ona odkryła czemu Hania miała problemy z jedzeniem tylko inna lekarka a ona wtedy zbagatelizowała problem że dziecko mało je stwierdzając że taka jej uroda i że nie chce być gruba a problem tkwił w tym że Hania miał za krótkie wędzidełko pod języczkiem i po prostu nie mogła ssać.Ja jej powiedziałam że każde dziecko jest inne i dla mnie ważne jest ze Hania je i to ładnie bo 4-5 butli po 150 i duży słoiczek obiadku a i lepiej ze ładnie trawi bo lepiej być szczupłym niż grubym

nuta możliwe że tak jest że sie teraz tak zamartwia nagle bo wtedy zbagatelizowała...ale mysle ze teraz znow przesadza w druga strone :confused: teraz dziecko przybiera ok 300-500 g na miesiac i to jest w normie juz teraz tak nie będa przybierały jak wcześniej . Napewno u was z wagą jest ok :tak: Ja myśle że gdyby mój za mało przybrał to ta moja zwróciłaby mi uwage ;-)

dokładnie tak ja mówisz Natalka- około 300-500g na miesiąc to norma

u nas malutko, nawet bardzo.
ciężko też stwierdzic czemu.

byłam u lekarza z wynikami morfologii i wszystko jest ok.
wizyta kontrolna ok 20 lutego (ważenie i mierzenie [tu tylko obwody])
nic w diecie nie kazała zmieniac, mam trzymac sie schematów żywieniowych.. no i tyle..

z jednej strony jestem spokojna, bo z badaniami ok
a z drugiej zastanawiam się skąd taki mały przyrost wagi..

no to mi troche ulzylo, ze Wasze wsuwajace obiadki i deserki dzieci tez tak malo przybraly, jak moj odmawiajacy wszystkich nowosci cycoholik ;-) Oli przybieral i po 1,3kg w miesiac a teraz 500g w 2msc :szok: Lekarka nie widziala nic w tym niepokojacego. Dzis znalazlam przez przypadek moja stara karte z SP: w wieku 6 lat wazylam 22kg i bylam na 50 centylu, jak w morde :-) Skoro dzieci przybieraja w ciagu 5 lat tyle samo co w ciagu pierwszego roku to jest chyba jasnym i logicznym, ze musza radykalnie zwolnic :tak: Takze nie przejmujcie sie na wyrost dziewczyny :-)

reklama
Poszłam jednak do lekarza .Stwierdzono ząbkowanie na rzyganie zmiana paracetamolu w syropie na paracetamol w czopkach.Waga 6300 wzrost 66cm obwody głowy i klatki 41 cm.A czy wasze dzieci też mają gdzieś na ciałku taką szorstką skórkę bo Amelka ma przy łokciach i mam jej to smarować po kąpieli maścią z witaminą A

Do góry