reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

My już po wizycie . I wszystko ok, osłuchowo czyściutko ,katarek praktycznie znikł , kaszelek jeszcze troche jest. Pediatra nam zleciła do piątku jeszcze brać anty i resztę specyfików i koniec:tak: No i choróbsko było związane też z zębiskami które już są coraz bliżej wyjścia .

&&& za pozostałe dzieciaczki :****

reklama
marisamm fakt malutko przybrał,my dziś byłyśmy u lekarza i okazało się że Hania przez niecałe dwa miesiące przybrała 500 g i lekarka stwierdziła że to jest mało.
natalka to super że mały już zdrowszy

A my dziś byłyśmy u lekarza bo Hani na buzi pod dolną wargą wyszedł jakiś liszaj wczoraj wieczorem nie miała a rano już to paskudztwo było,dostałyśmy maść i zobaczymy czy szybko to zejdzie

natalka no widzisz co lekarz to inne zdanie ale ona się specjalnie doczepiła to tej wagi bo to nie ona odkryła czemu Hania miała problemy z jedzeniem tylko inna lekarka a ona wtedy zbagatelizowała problem że dziecko mało je stwierdzając że taka jej uroda i że nie chce być gruba a problem tkwił w tym że Hania miał za krótkie wędzidełko pod języczkiem i po prostu nie mogła ssać.Ja jej powiedziałam że każde dziecko jest inne i dla mnie ważne jest ze Hania je i to ładnie bo 4-5 butli po 150 i duży słoiczek obiadku a i lepiej ze ładnie trawi bo lepiej być szczupłym niż grubym

nuta możliwe że tak jest że sie teraz tak zamartwia nagle bo wtedy zbagatelizowała...ale mysle ze teraz znow przesadza w druga strone :confused: teraz dziecko przybiera ok 300-500 g na miesiac i to jest w normie juz teraz tak nie będa przybierały jak wcześniej . Napewno u was z wagą jest ok :tak: Ja myśle że gdyby mój za mało przybrał to ta moja zwróciłaby mi uwage ;-)

dokładnie tak ja mówisz Natalka- około 300-500g na miesiąc to norma

u nas malutko, nawet bardzo.
ciężko też stwierdzic czemu.

byłam u lekarza z wynikami morfologii i wszystko jest ok.
wizyta kontrolna ok 20 lutego (ważenie i mierzenie [tu tylko obwody])
nic w diecie nie kazała zmieniac, mam trzymac sie schematów żywieniowych.. no i tyle..

z jednej strony jestem spokojna, bo z badaniami ok
a z drugiej zastanawiam się skąd taki mały przyrost wagi..

no to mi troche ulzylo, ze Wasze wsuwajace obiadki i deserki dzieci tez tak malo przybraly, jak moj odmawiajacy wszystkich nowosci cycoholik ;-) Oli przybieral i po 1,3kg w miesiac a teraz 500g w 2msc :szok: Lekarka nie widziala nic w tym niepokojacego. Dzis znalazlam przez przypadek moja stara karte z SP: w wieku 6 lat wazylam 22kg i bylam na 50 centylu, jak w morde :-) Skoro dzieci przybieraja w ciagu 5 lat tyle samo co w ciagu pierwszego roku to jest chyba jasnym i logicznym, ze musza radykalnie zwolnic :tak: Takze nie przejmujcie sie na wyrost dziewczyny :-)

reklama
Poszłam jednak do lekarza .Stwierdzono ząbkowanie na rzyganie zmiana paracetamolu w syropie na paracetamol w czopkach.Waga 6300 wzrost 66cm obwody głowy i klatki 41 cm.A czy wasze dzieci też mają gdzieś na ciałku taką szorstką skórkę bo Amelka ma przy łokciach i mam jej to smarować po kąpieli maścią z witaminą A

Do góry