reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

8470 :szok:w 5 msc i to z pustym zoladkiem (ale pelnymi jelitami) :-D Kto da wiecej? ;-)Nie mowcie mi tylko, ze przegonilismy wszystkich :sorry2:

Wy macie wizyty tylko z okazji szczepien? Nam kaza sie pokazywac do 2 msc bez szczepien

reklama
Kugela- szalejecie- ja się nie dziwię, ze u was tylko cyc jak tak ładnie na nim rośnie.

Ja odebrałam wczoraj wyniki morfologii Uli i pokazałam od razu pediatrze. Jest troszkę obniżona hemoglobina ale bez dramatu. Na razie zalecenia jak wcześniej- jeden mleczny posiłek zamieniony na zupkę a cała reszta tylko cyc. Z wagą wydaje mi się, że gonimy ale pewnie w przyszłym miesiącu podjadę na kontrolne ważenie.

oj, Katasza, nie myslalam, ze juz przekroczylismy 8kg. Ze ubranka na 74 robia sie przyciasne to widze, w spiworku 70cm wykopana dziura ale ze to juz prawie 8,5kg to przecieralam oczy nad waga :-D Moj kregoslup sie cieszy najmniej ;-)Przesylam pozytywne fluidy, zeby i Ula gonila :happy2:

Lekarka zaleca branie witaminy D az do 2 lat. Nie uwazacie, ze to za dlugo? Ja jeszcze nie podalam... ani razu, bo na sloncu bylismy duzo w te miesiace ale w nadchodzaca zimniejsza pore roku pewnie trzeba bedzie. Kolezanka odstawila po roczku i ja tez podobnie myslalam a tu zonk i dwa lata :confused:

kugela nas nie przegoniłas bo my mamy ok 7500-7600 (Ola warzona na naszej wadze z tatusiem na rekach):-) Drożdzy dodajesz do mleczka? rośnie nam w oczach :) super

Kugela co do witaminy D3 to wczoraj rozmawiałam nawet z naszą pediatrą i powiedziała, że najnowsze (sprzed 2 lat) wytyczne WHO są takie, że w naszej strefie klimatycznej każdy (nawet dorosły) powinien zażywać ją między październikiem a marcem ponieważ udowodniono jej wszechstronne działanie, chociażby przeciwdepresyjne :-) No ale żeby nie było- ona sama nie łyka i nam też nie kazała. Tylko dziecku póki co podawać.

Olisiaa - nasz jest 1 tydzien i 2 dni mlodszy od Waszej ;-)Drozdzy w (.)(.) nie pakuje ale jestem bardzo pedantyczna w kwestii zdrowego odzywiania sie :tak:

Katasza
- WHO nie zawsze jest wiarygodne ;-) Z reszta co to za paranoja, zeby uzywac kremow z filtrem a zyciodajna witamine D brac syntetycznie :-p Ja jak najbardziej uwazam, ze witamina D jest niezbedna do zycia ale cale zycie wszyscy mowili, ze nie da sie jej skutecznie suplementowac - slonce jest bezkonkurencyjne. Takze co do samej witaminy ja nie mam watpliwosci tylko co do skutecznosci jej sztucznego suplementowania :baffled:

Kugela- dlatego każą zażywać w okresie jesienno-zimowym kiedy naturalnego słońca jest mniej.

Zresztą też mam mieszane uczucia co do tego co aktualnie zaleca WHO bo im też się ciągle coś zmienia.

Ja sie nie bede wychylac z moja pulpetka bo szczepienia i przeglad mamy za 11 dni ale ostatnio w ciuszkach i pod wieczor wazyla 9700 a ciuchy na 80 juz wkladam.Ja to bede miala modelke albo koszykarke...po tatusia 196cm

reklama
Do góry