reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Właśnie wróciliśmy od neurologa.Według niego napięcie mięśniowe jest w porządku ale jakieś tam ćwiczenia będą ma się z nami skontaktować fizykoterapeuta.Wizyta kontrolna za 3 miesiące.Czy Amelka ma stan podgorączkowy 37,8 po szczepieniu czy to od zębów.Jest marudna.Ja byłam u dentysty też muszę płukać zęby płynem przeciwbakteryjnym bo zęby zaczynają pobolewać ,a nie powinny .Dentystka powiedziała,że to może być przez te jej nocne eskapady,że jestem osłabiona i zaleciła wapno

reklama
My z Ulą dzisiaj byłyśmy na kontrolnym ważeniu i jest postęp. Poprzednio przez 6 tygodni przybrała 400g a teraz w ciągu 3 tygodni 320g. Mimo to mamy zrobić morfologię i pokazać się z wynikami.

My dziś po szczepieniu...

Gabrycho waży 8 kg o_O ma 65,5 cm. Główka 42 cm nic nie urosła :p prawie klata przypakowana 46 cm ( tu pani doktor bardzo zdziwiona). Poza tym tylne ciemiączko za miękkie jeszcze jest.
Szczepienia w rączki mały przeszedł dzielnie z małym płakusianiem, za to noga była tragiczna i napiął ją mocno. To poskutkowało rumieniem który go boli. Dałam czopa i teraz Babol śpi.

My też po szczepieniu, Tomek waży 8400 kg (przybrał 1,200), główka 43-urosła 2 cm :D. Po kilku godzinach od szczepienia zaczął tak wyć, nic mu nie pomagało, dałam viburcol i posmarowałam miejsca wkłucia altacetem-miał straszne zaczerwienienie, biedaczek.

My dziś też ważenie zaliczyliśmy,Adaśko waży już 6740gr czyli do gigantów wagowych nie należy ale ważne,że już zaczął przybierać (bo mieliśmy przez pewien czas zastój w tym tym temacie).
Znów zmiana mleka bo nutramigen mu nie podchodził wcale więc wracamy do pepti ale do tego dostałam gaviscon infant bo Młody ma najprawdopodoniej refluks. Mam nadzieje,że będzie lepiej.

reklama
My po szczepieniu. Krzyś waży 7550 g, głowa 42, klata 44 długość nie wiem, bo u nas nie mierzą (ale powoli wchodzi w ciuchy 74 już). Pytałam o te nieszczęsne owoce leśne i porzeczkę - no widać taka jego uroda, ze nie toleruje... Pewnie za jakiś czas spróbuję mu odrobinę dać, ale teraz na pewno nie. Mamy zacząć wprowadzać gluten - albo startego biszkopta dodawać do przecieru owocowego, albo kaszka manna, pediatra poleciła nam kaszkę Minima. Ja kupiłam Kaszkę mannę mleczną, ale ona jest na mm2 i teraz nie wiem, czy mu już ją podawać... Niby mówiła, że tak... Oooo i wiem o co zapomniałam dopytać - o zmianę mleka... :-( z tym, ze na poprzedniej wizycie stwierdziła, że spróbujemy z HA przejść na normalne.

Do góry