reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Dzięki dziewczyny!!!
Wczoraj smarowałam główkę linomagiem, dziś natarłam oliwką, R. umył małej główkę dwa razy szamponikiem i trochę wyczesałam, ale nie szczoteczką, tylko grzebykiem. Jutro nie będę jej kąpać, tylko pupa i fałdeczki i posmaruję Oilatum. Zobaczę do końca tyg jak się rozwinie sytuacja, a jak nic się nie zmieni to pójdę do dermatologa, tylko u nas ciężko z dobrym. Najwyżej pojedziemy do innego miasta.

reklama
Amelka też po wizycie i szczepieniu .Te nocne eskapady to ponoć z powodu zębów idą te dolne.Ma za duże napięcie mięśniowe i już dziś idzie na ćwiczenia rozluźniające.I mało przybrała waży 5300 i mierzy 60 cm.Jest na 3 centylu .Za dwa tygodnie mamy przyjść dziecko zważyć lekarka chce wiedzieć jak ona przybiera czy jest powód do niepokoju czy nie

No w sumie dziecko 5 miesięczne ma podwoić wagę urodzeniową.Tak więc dziecko z wagą przy urodzeniu 3,5 kg powinno ważyć 7 kg i kazdy powie super.Amelcia urodziła się 2540 ma teraz 5300 i tydzień do 5 miesiąca.Widać taka jej uroda .Ona ciut mało przybrała ale z tego co tu czytam to większość maluszków ciut zahamowało i Amelia nie jest wyjątkiem.Za 2 tygodnie kontrola wagi i wtedy lekarka pomyśli czy i czy w ogóle robić jakieś badania czy zmienić coś w diecie czy to od tej jej ruchliwości czy co innego_Ogłaszam ,że chyba Amelcia zostanie maskotką forum maj 2012;-).Oczywiście żartuję wszystkie maluszki sa słodkie ,a Amisia po prostu jest taka kruszynka

Azula- Myślałam, że moja najdrobniejsza a tu widzę, że Amelka kruszynka malutka. Widzę, ze problem podobny jak u mojej siostry. Jej Karolinka ma już 5 miesięcy a waży podobnie jak Amelka. Zrobili jej badania krwi i kału ale wyniki dobre. Chcieli ją do szpitala wysłać ale siostra wybłagała jeszcze dwa tygodnie. Miała dokarmiać ale Młoda jak zje cyca i dopije jeszcze odrobinę butki to i tak ulewa to co dopiła. Może taka uroda waszych drobiazgów. Najważniejsze żeby zdrowe były i prawidłowo się rozwijały.

Jaka kruszyneczka :)
My juz po wizycie bioderkowej. Wszystko jest w jak najlepszym porzdku na szczescie nie musimy isc juz 4 raz chyba dlatego ze mała ma 5miesiecy bo szwagierka byla ze swoja Laura(roznica jest 4dni miedzy nimi) w 4 miesiacu i musi isc 4 raz mimo ze jest wszystko dobrze. Kolejna wizyta dopiero jak Ola zacznie stawiac pierwsze samodzielne kroki :-)

Ostatnia edycja:
Ale Amelianka pije cyca dojada sporo bo po 120-150 kaszki zbożowej z mm je słoiczki tak 1/3 obiadku i 1/3 deserku i nie ulewa .Morfologia była robiona miesiąc temu i OK.Po prostu będę dawać mniej glutenu ,a dodam kukurydzy ponoć tuczy i zobaczymy.Do szpitali mi się nie uśmiecha i nikomu też nie życzę:no:.Pozdrów Katasza siostrę i jej malutką ucałuj od ciotki azuli z bb:-)

reklama
azula to Amelka duzo wypija bo Ola to wypija ok 150ml mleka z kaszka badz kleikiem, obiadek i deserek.
Przypuszczam ze taka jej natura, ze bedzie drobniutka, ale jak to mówia "małe jest piekne" :-)

Do góry