reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Witajcie, my po wizycie u pediatry.
Wyniki z moczu robione w innym laboratorium znów pokazały leukocyty w moczu :eek:.
Ze względu na obciążony wywiad jeśli chodzi o nerki mała ma skierowanie na usg nerek i posiew moczu.:eek:
Jeśli wyniki będą ok to zapominamy o problemie, a raczej tak będzie wg pani dr bo mała nie okazuje żadnych objawów choroby, chociaż zapalenie nerek może przebiegać bezobjawowo. Ja jestem dobrej myśli.:-D:-D:-D

Ma wiotkie bioderka, 06.08 wizyta kontrolna u ortopedy. Pani pediatra nie chciała podważać kompetencji.
Waży 6930g :szok::szok::szok:
Na ciemieniuchę mamy stosować oliwkę i wyczesywać.
Poza tym mała jest silna i zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

reklama
szkoda ze ni emozesz zwrocic, najwyzej wystaw na aukcje tak jak azula pisze :-) bo po co ma ci zalegac
A jak z terminem waznosci?

Pieszczoszka to wystaw na alegratce czy tablicy może tam nie usuną,a gdzie Ty kupiłaś?Amte jak to się robi by dzidzia TAKĄ wagę osi.ągneła:szok:

My tez po wizycie.
Leo wazy 5,8kg(mniej niz pokazuje moje waga domowa,ale idealnie zdaniem pediatry) i jest dlugi na 64cm :-)
Powiedzialam jej o moim zmartwieniu,ze nie chce mu sie glowki podnosic lezac na plasko,ale wiem ze umie,a ten maly Szkrab co zrobil?Przez bite 5 minut(bo robilismy rozne karty,ktore zgubilam:zawstydzona/y:) lezenia na brzuszku trzymal wysoko glowe do gory i sie ogladal w kolo:sorry2:ale kazala nam czesto klasc na brzuch jak nie spi,ale nigdy nie klasc do spania w ten sposob(sama wiem i stosuje juz z drugim dzieciaczkiem).Poza tym pytala sie o kolki i powiedzial,ze to dobrze ze juz przeszly(tja...wieczorem dostal,o tym na glownym).I dowiedzielismy sie,ze ma dziurke w siusiaczki za mala:confused:ale ze jeszcze moze sie usystemuje.Tak to jest z tymi facetam :-p
Ah no tak i powiedziala zartujac,ze Leo przegonil rowiesnikow psycho-fizycznie i ze mamy sie nie cieszyc,bo to nie nasza zasluga;-) a jego(np.gaworzy wieloma gloskami,smieje sie w glos,przesuwa i przewraca):-p
Nastepna wizyta w sierpniu,przed szczepieniem,ale u zastepcy,bo moja bedzie na 2dniowym urlopie,a musze isc na wizyte kontrolna w dniu szczepienia,czyli 24.08.

Pieszczoszka przecież nie wyrzucisz w najgorszym wypadku kup ten probiotyk i na przyszłość pytaj mailowo jak chodzi o większą kasę:tak: bo te 20-30 zł to jeszcze można wydać głupio ale i tego szkoda .

Hej kochane:) trochę mnie tutauj nie było. nawet nie staram się nadrobić.. Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Mały podwoił już swoją wagę urodzeniową i waży już 5150g. Przez 1,5 miesiącz urósł 12 cm. Przed nami był chłopiec 2 dni młodszy od mojego Mikołajka i wazył 7780... Wieeelki był...:)

reklama
O kurde prawie 8 kilowe dziecko :szok: Moj siostrzeniec ma skonczone 8 miesiecy i waży 9 kilo, a tu 2 miesieczne dziecko i taki klocek? Mój waży równe 6 kilo, byliśmy na szczepieniu 17.07

Do góry