reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Witajcie, my po wizycie u pediatry.
Wyniki z moczu robione w innym laboratorium znów pokazały leukocyty w moczu :eek:.
Ze względu na obciążony wywiad jeśli chodzi o nerki mała ma skierowanie na usg nerek i posiew moczu.:eek:
Jeśli wyniki będą ok to zapominamy o problemie, a raczej tak będzie wg pani dr bo mała nie okazuje żadnych objawów choroby, chociaż zapalenie nerek może przebiegać bezobjawowo. Ja jestem dobrej myśli.:-D:-D:-D

Ma wiotkie bioderka, 06.08 wizyta kontrolna u ortopedy. Pani pediatra nie chciała podważać kompetencji.
Waży 6930g :szok::szok::szok:
Na ciemieniuchę mamy stosować oliwkę i wyczesywać.
Poza tym mała jest silna i zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

reklama
szkoda ze ni emozesz zwrocic, najwyzej wystaw na aukcje tak jak azula pisze :-) bo po co ma ci zalegac
A jak z terminem waznosci?

Pieszczoszka to wystaw na alegratce czy tablicy może tam nie usuną,a gdzie Ty kupiłaś?Amte jak to się robi by dzidzia TAKĄ wagę osi.ągneła:szok:

My tez po wizycie.
Leo wazy 5,8kg(mniej niz pokazuje moje waga domowa,ale idealnie zdaniem pediatry) i jest dlugi na 64cm :-)
Powiedzialam jej o moim zmartwieniu,ze nie chce mu sie glowki podnosic lezac na plasko,ale wiem ze umie,a ten maly Szkrab co zrobil?Przez bite 5 minut(bo robilismy rozne karty,ktore zgubilam:zawstydzona/y:) lezenia na brzuszku trzymal wysoko glowe do gory i sie ogladal w kolo:sorry2:ale kazala nam czesto klasc na brzuch jak nie spi,ale nigdy nie klasc do spania w ten sposob(sama wiem i stosuje juz z drugim dzieciaczkiem).Poza tym pytala sie o kolki i powiedzial,ze to dobrze ze juz przeszly(tja...wieczorem dostal,o tym na glownym).I dowiedzielismy sie,ze ma dziurke w siusiaczki za mala:confused:ale ze jeszcze moze sie usystemuje.Tak to jest z tymi facetam :-p
Ah no tak i powiedziala zartujac,ze Leo przegonil rowiesnikow psycho-fizycznie i ze mamy sie nie cieszyc,bo to nie nasza zasluga;-) a jego(np.gaworzy wieloma gloskami,smieje sie w glos,przesuwa i przewraca):-p
Nastepna wizyta w sierpniu,przed szczepieniem,ale u zastepcy,bo moja bedzie na 2dniowym urlopie,a musze isc na wizyte kontrolna w dniu szczepienia,czyli 24.08.

Pieszczoszka przecież nie wyrzucisz w najgorszym wypadku kup ten probiotyk i na przyszłość pytaj mailowo jak chodzi o większą kasę:tak: bo te 20-30 zł to jeszcze można wydać głupio ale i tego szkoda .

Hej kochane:) trochę mnie tutauj nie było. nawet nie staram się nadrobić.. Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Mały podwoił już swoją wagę urodzeniową i waży już 5150g. Przez 1,5 miesiącz urósł 12 cm. Przed nami był chłopiec 2 dni młodszy od mojego Mikołajka i wazył 7780... Wieeelki był...:)

reklama
O kurde prawie 8 kilowe dziecko :szok: Moj siostrzeniec ma skonczone 8 miesiecy i waży 9 kilo, a tu 2 miesieczne dziecko i taki klocek? Mój waży równe 6 kilo, byliśmy na szczepieniu 17.07

Do góry