reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Dlatego ja satam się patrzeć na rozmiarówkę w kilogramach, dla mnie ona jest najbardziej zbliżona:)
Hehe jak tak widzę to wasze dzieciaczki ładnie rosną :) mój tylko tyje :p pasożyt cycowy

reklama
Flaurka - u nas mierzą od główki do karku, do pupci do zgięcia kolana i do stópki (z nóżką prostą). w szpitalu była mierzona tak samo. rozmiarami na ubraniach nie ma się co sugerować, Hanusia niektóre ma 68, inne 62, a zdarzają się nawet 56! Bartiś z kolei ma spodnie z wójcika na 98, a mierzony na prosto ma 104.

My juz po szczepieniu.Malutka plakala bardzo:-(Teraz jest taka niespokojna,zasnie i za chwile sie budzi z placzem.wazy juz 5300g.

A ja wkurzona wróciłam z usg stawów.Tzn stawy Amelka ma prawidłowe i miaqła iść za około 2-3 miesiące na kontrolę,ale oni nie mają terminów na skierowanie jedynie odpłatnie i po całym górnym śląsku mam sobie szukać wolnych terminów albo płacić.I nie mam zamiaru ani z dzieckiem autobusem szwendać się po całym górnym śląsku ani płacić(jesteśmy obecnie w bardzo ciężkiej sytuacji).Skoro jest wszystko dobrze to raczej tak zostanie .Zresztą kiedyś nie było usg ,a chłopcy stawy dobre mieli ,a Amelkę i tak będę dalej szeroko pieluchować to nie zaszkodzi.

Laski - o co chodzi z tym szerokim pieluchowaniem w końcu - bylismy na USG, lekarz od USG powiedział, że wszystko ok, stawy w porzadku i nic nie trzeba robić, dał wynik na pismie i z tym mielismy do ortopedy. A ten patrzy, mówi, że wszystko ok, ale prosze pieluchowac szeroko i za 6 tygodni kontrola... Ręce mi opadły, bo ja nie wiem czy faktycznie mam pieluchowac, czy on tak kazdemu mówi - to stary lekarz jest. Nie byłam u niego ja, tylko Leszek, a on nie widzi problemu w pieluchowaniu, a mi sie nieb chce tego robic jesli nie trzeba a tylko na wszelki wypadek. Pielu****ecie czy nie?

Flaurka my nie musielismy po pierwszej wizycie, kolejna mamy 7 sierpnia i mam nadzieje ze tez wszystko bedzie ok
Pieszczoszka ja niestety ni epomoge bo sie nie orientuje

reklama
Do góry