reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Flaurka u nas po usg ok., nikt nie kazał pieluchować, ani babka z preluksacyjnej, ani pediatra... kolejna wizyta w październiku dopiero, więc nie pieluszkuję szeroko, bo nawet nie wiem jak to się robi...

Pieszczoszka - nie każde mm ma probiotyki. Nan Pro 1 np. miał i wtedy kupy po nim były ładne, codziennie w musztardowym kolorze, ni rzadkie ni twarde, takie w sam raz. Bo Bebilon HA są zielone, czasami rozrzedzone, nie codziennie a w dodatku on probiotyków nie ma w sobie. Można probiotyk podawać, ale niekoniecznie trzeba. Mój miał problemy z kupkaniem, więc dawałam Lakcid, jak się uspokoiło i unormowało przestałam podawać. Aczkolwiek będę teraz w sierpniu u pediatry więc podpytam o probiotyki, czy mam mu coś specjalnie zakupić, czy zostawić tak, jak jest. Powiedz mi, czy Twoja Laura na Pepti robi zielone kupki? I czy bywają one wodniste?

No własnie z tym usg biederek to u nas jest tak ,że idziesz pierwszy raz pozniej kontrola za dwa miesiace , teraz ok nic nam nie kazali robić a z bartkiem 5 lat temu też niby ok ale kazali pieluchowac szeroko do kontroli tak robilam , wiec niewiem od czego to zalezy , od lekarza czy rzeczywiscie cos jest wtedy nie tak.
Co do priobetykow tez sie ostatnio nad tym zastanawalam bo mojej mleko spasowało ( bebiko) zadnych kolek , wysypek itd ale z kupami probem niby robi codziennie ale sa takie twardawe , raz na 3 dni zrobi po tych twardawych , fajna musztardke i znowu to samo, podawac jej cos w takim razie???

kupki po pepti ma normalne takie musztardowe ...

ps. pytam o to mleko bo jedna osoba przez neta wprowadzila mnie w bląd !!!! napisała,że chce sprzedać mleko pepti 1 (10 puszek razem z wysylka za 140zł) wiec sie skusiłam bo to tanio(ja daje prawie 23zł za puszke) Dzis dotarło do mnie mleko ale nie bebilon pepti 1 tylko bebilon pepti MCT :( a to jest inne mleczko bez probiotykow a pepti 1 ma probiotyki;( i teraz jestem w plecy 140zł... chciałam zaoszczedzic bo z kasa jest jak jest i mam nauczke:( Byłam u lekarki i powiedziala,że jesli chce dac to mleko MCT to musze dodatkowo podawac specjalny probiotyk ktory mnie wyniosł by dodatkowe 40zł na miesiac.. wiec sie nie kalkuluje...poza tym musiała bym na to mleko przejsc stopniowo.. Mój S sie drze dzis na mnie cały dzien... ,że nie dosc ,że z kasa kiepsko to jeszcze złe mleko kupiłam:-(

reklama
Do góry